Ruth Bader Ginsburg Kütüphanesi açık artırmada 2,35 milyon dolara satıldı

ABD Yüksek Mahkemesi eski Yargıcı Ruth Bader Ginsburg´un kütüphanesi, çevrimiçi bir açık arttırmada satıldı. Kitapların tamamı 2,35 milyon dolara alıcı buldu.

Dünya
9 Şubat 2022 Çarşamba

Açık artırmada ile yeni sahibine ulaşan kütüphanede, Yahudilikle ilgili konular hakkında 30'dan fazla kitaptan oluşan bir koleksiyon da bulunuyor.

Ginsburg'un 1957-58 Harvard Hukuk Review kopyası 100.312 doları gördü. Harvard'da geçirdiği zamanlardan kalan kitabın sırtında yaldızlı harflerle adı ve içinde el yazısıyla yazılmış notlar bulunuyor. Ginsburg'un kendi topladığı yazı ve konuşmaların kopyası 81 bin doların üzerinde bir fiyata satıldı.

Bonham's tarafından yürütülen müzayede, hukuk fakültesi ders kitaplarından ünlülerin anılarının kopyalarına ve Yargıtay hakimlerinin kitaplarına kadar geniş bir içeriğe sahipti. Müzayedenin bir bölümü, Yahudi tarihi ve Ginsburg'un kütüphanesindeki Yahudi deneyimi ile ilgili 15 kitaptan oluşan bir listeydi.

Bunlar arasında, 1995 yılında öldürülen İsrail Başbakanı Yitzhak Rabin hakkında eşi Leah Rabin tarafından yazılan ‘Rabin: Our Life, His Legacy’ adlı kitap yer alıyor. Marlin Levin tarafından yazılan ‘Story of Hadassah’ ve Micah D. Halpern ile Chana Safrai tarafından yazılan ‘Jewish Legal Writings by Women’ kitapları da bu listede yer alıyor. Bu kitaplar müzayedede 8.287 dolara satıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün