İsrail Savunma Bakanı Gantz´dan Bahreyn´e tarihi ziyaret

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz çarşamba günü resmi ziyarette bulunmak için Bahreyn´e gitti. Gantz´ın Bahreyn´i ziyaretiyle ilk kez bir İsrail Savunma Bakanı, bir Körfez ülkesine resmi ziyarette bulunmuş oldu.

Dünya
3 Şubat 2022 Perşembe

Gantz Bahreyn’e yaptığı sürpriz ziyaret kapsamında perşembe günü ABD Merkez Komutanlığı'nın Bahreyn'deki 5. Filo üssüne gitti.

Gantz'ın üsse ziyareti, İsrail'in ilk kez sembolik bir rol üstleneceği, 60 ulustan oluşan ABD önderliğindeki Ortadoğu deniz tatbikatının başlamasından günler önce geldi.

Gantz, "İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı David Saar Salama ve ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Brad Cooper ile birlikte Beşinci Filo'ya çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdim" dedi.

Gantz üssü ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda, "İbrahim Anlaşmaları sonrasında İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile Beşinci Filo arasındaki işbirliği güçleniyor. Bu, özellikle denizcilik alanında ve genel olarak Körfez Bölgesinde artan zorluklar karşısında birinci sınıf bir stratejik güvenlik ihtiyacı" ifadelerini kullandı.

Gantz'ın ayrıca, İsrail ile Bahreyn arasında askeri ve savunma işbirliğine ilişkin Bahreynli mevkidaşı General Abdullah bin Hassan el-Nuaymi ve Bahreyn Genelkurmay Başkanı Ziyab bin Sakr el-Nuaymi ile bir mutabakat zaptı imzalaması bekleniyor.

2019 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi gazeteci yazar Zeynep Göğüş romanlarında 6-7 Eylül Olayları, Varlık Vergisi gibi geçmişin acı dolu sayfalarına da yer veriyor. Göğüş, Rumların, Yahudilerin, Ermenilerin, Süryanilerin yuvalarından ayrılıp bu topraklardan gitmelerini başımıza gelmiş büyük bir felaket’’ diyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün