Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Ocak 2022 Çarşamba

‘Bir ve Sıfır İki Eder’ Anna Laudel’de

Anna Laudel Gallery, sanatçı Cem Sonel’in dijital tabanlı seri işleri ve

graffitileri dâhil olmak üzere, farklı tekniklerde üretilmiş işlerini bir araya getiren ‘Bir ve Sıfır İki Eder’ isimli kişisel sergisine 27 Şubat’a kadar ev sahipliği yapıyor.

Sonel, çalışmalarında ‘0’ rakamının felsefede mevcut olmama durumu, mutlak anlamda yokluk ve hiçlik anlamına gelen ‘göreli hiçlik’ konuları üzerinde duruyor. Bu kavramlardan yola çıkarak bireysel sorgulamalarını gerçekleştiren sanatçı, sanatsal üretiminde sokaktan beslenerek hayat ve algoritmalar arasındaki bağı inceliyor.

***

Mahmut Celayir ve Peykerun

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, 19 Ocak’tan itibaren Mahmut Celayir’in Peykerun başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. 16 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergi, Celayir’in 1970’lerden günümüze uzanan doğa manzarası üstüne temellenmiş eser üretiminin önemli bir kesitini sunarken, yerel malzemeden yola çıkarak çağdaş bir dil oluşturmanın panoramasını da çiziyor. Sanatçı, otuz yılı aşkın sanat hayatında, doğduğu ve yaşadığı Anadolu doğasını yorumlayan puantilist eğilimli ile resimleriyle tanınıyor.

***

Ari Barokas Zorlu %100 Studio’da 

Türk rock müziğinin öncü gruplarından Duman’ın bas gitaristliğini üstlenen Ari Barokas, solo projesini 2018 yılında yayınladığı ‘Lafıma Gücenme’ ile hayata geçirdikten sonra, 2 Şubat akşamı Zorlu PSM’nin sevilen serisi Lokalize kapsamında %100 Studio sahnesine geliyor!  

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün