Pfizer CEO´su Albert Bourla 2022 Genesis Ödülünü kazandı

Genesis Vakfı çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2022 yılı Genesis ödülünü kazananın Pfizer CEO´su Albert Bourla olduğunu duyurdu.

Dünya
20 Ocak 2022 Perşembe

Genesis Ödülü her yıl, üstün mesleki başarıları, Yahudi değerlerine ve Yahudi halkına bağlılıklarıyla gelecek nesil Yahudilere ilham kaynağı olan bireyleri onurlandırmak için veriliyor.

Bourla, 71 ülkeden 200 binden fazla kişinin katıldığı son oylamada en yüksek oyu alark ödülü kazandı. 

Genesis Vakfı Komitesi Bourla'yı, liderliği, kararlılığı ve özellikle büyük riskler üstlenme konusundaki istekliliği nedeniyle övdü.

Komite yaptığı açıklamada, "Dr. Bourla, COVID-19 aşıları geliştirmek için çalışan diğer birçok büyük şirketin CEO'larından farklı olarak, hükümet bürokrasisinden kaçınmak ve aşının geliştirilmesini ve üretimini hızlandırmak için ABD’nin milyarlarca dolarlık desteğini reddetti. Sonuç olarak, Pfizer'in COVID-19 aşısı rekor sürede hızlı bir şekilde hazırlandı’’ dedi.

Bourla yaptığı açıklamada, "Bir gün Genesis Ödülü'nü kazanacağımı ve sıra dışı aday arkadaşlarımın yanında yer alacağımı asla hayal edemezdim. Ödülü son iki yılda pandemiye hızlı şekilde karşılık veren birlikte çalıştığım tüm Pfizer meslektaşlarım adına alçakgönüllülükle kabul ediyorum" dedi.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 29 Haziran'da İsrail'de düzenlenecek törende Bourla'ya 1 milyon dolarlık ödülü takdim edecek.

Bourla ödülü Yunanistan’daki Holokost Kurtulanları anısını yaşatmak üzere Yunanistan Yahudi Cemaatine bağışladı.

Selanik’te doğan Bourla, bir Holokost Kurtulanının çocuğu olarak büyüdü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün