5 DİZİ 5 FİLM: Ocak 2022´de neler var?

Yeni yıla girmişken, dizi ve film âlemindeki en yeni ve popüler içeriklerden bahsetmesek olmazdı! Yeni filmler ve sevilen dizilerin yeni sezonları yayında… Keyifli seyirler.

Renin ÖZLEVİ Kültür&Sanat&Spor
12 Ocak 2022 Çarşamba

5 DİZİ

 

  • Kulüp - 2.Kısım

Kulüp, Seren Yüce ve Zeynep Günay Tan ikilisinin yönettiği, dram türündeki 2021 yapımı Türk orijinal internet dizisi. 1950'li yıllarda İstanbul'da Beyoğlu civarında Sefarad Yahudi’si Matilda ve kızı Raşel'in hayatı çevresinde gelişen olaylara odaklanır. Başrollerinde Gökçe Bahadır, Salih Bademci, Barış Arduç, Fırat Tanış ve Metin Akdülger gibi ünlü isimlerin olduğu dizinin ilk kısmı altı bölümden oluşuyor. Dört bölümden oluşan ikinci kısmın çıkış tarihi 6 Ocak.

Dijital çağ ve Netflix vb. platformların sağladığı küreselleşme ile Kulüp dizisi yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da büyük ses getiren bir yapım oldu. Daha önce Türkiye’deki Sefarad Yahudilerini duymamış, okumamış veya hayatında hiç tanımamış kişiler bile bir tıkla kendilerini Matilda’nın hikâyesine kaptırmış buldular. Dizinin hayranlarının ikinci kısmı da bir oturuşta bitirdiklerini, tabiri caizse binge watching yaptıklarını, tahmin ediyoruz.:)

  • The Witcher - 2.Sezon

Senaryosu Lauren Schmidt Hissrich tarafından yazılan ve Netflix'te yayımlanan fantezi drama türündeki Amerikan yapımı internet dizisi. Andrzej Sapkowski'nin aynı adlı kitap serisine dayanan dizinin ilk sezonu 20 Aralık 2019 tarihinde yayımlanmıştı. Dizinin 2. sezonu ise 17 Aralık 2021'de yayımlandı. 

Yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cücelerle elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan mutasyona uğramış kiralık canavar avcısı Rivialı Geralt (Geralt of Rivia), insanların genellikle hayvanlardan daha kötü olduğunu kanıtladığı çalkantılı bir dünyada kaderine doğru yolculuk ediyor ve aynı zamanda sözü geçen, o dünyanın tüm dengesini değiştirecek çocuğun doğumunu beklemektedir.

 

  • Emily in Paris - 2. Sezon

2 Ekim 2020'de Netflix'te ilk gösterimi yapılan, Darren Star tarafından yaratılan bir Amerikan komedi-drama internet televizyon dizisi. Dizi, bir iş fırsatı için Paris'e taşınan ve kültür çatışması yaşayan Amerikalı Emily'nin iş hayatını, aşk hayatını ve başından geçen maceraları konu alıyor. Emily’nin yeni işe, şehre, dile ve kültüre, yeni çevreye alışma süreci eğlenceli bir dille anlatılıyor. İlk sezonu on bölümden oluşan dizinin ikinci sezon çıkış tarihi 22 Aralık’tı. İkinci sezonda da ilk sezonda başlayan olaylar zincirinin devamı ortalama 30’ar dakikalık on bölümle seyirciyle buluşuyor.

 

  • After Life - 3.Sezon

Ricky Gervais’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği kara mizah türündeki İngiliz internet dizisi. Gazetecilik yapan orta yaşlı Tony, çok değer verdiği eşi Lisa’yı meme kanserinden kaybediyor. ‘After Life’, adından da anlaşılabileceği gibi aslında Lisa’nın ölümünden ‘sonra’, Tony’nin hayatı sorguladığı depresyon dolu günlerinde nasıl bir yaşam sürdüğünü anlatıyor. İlk bölümü 8 Mart 2019’da Netflix'de yayımlanmıştı. Dizinin ikinci sezonu 12 bölümden oluşuyor. Üçüncü sezon çıkış tarihi de 14 Ocak olarak açıklandı.

 

  • Ozark - 4.Sezon

Ozark, Bill Dubuque ve Mark Williams tarafından Netflix için yaratılan ve Media Rights Capital tarafından üretilen bir Amerikan suç drama televizyon dizisi. Dizide başrol olarak Jason Bateman ve Laura Linney, kara para aklamak için ailesiyle Ozark Gölü'ne taşınan evli bir çift olarak rol alıyor. Dizi şu ana kadar üç sezon ve 30 bölümden oluşuyor. Dördüncü sezon çıkış tarihi 21 Ocak olarak duyruldu.

5 FİLM:

 

  • Don’t Look Up

Adam McKay tarafından yazılan, üretilen ve yönetilen Amerikan yapımı hiciv türünde bilimkurgu filmi. Film, dünyaya çarpacak bir kuyrukluyıldız için uyarıda bulunan ancak ciddiye alınmayan bilim insanlarının hikâyesini anlatıyor. 24 Aralık’ta Netflix'te yayına girdi.

 

  • Harry Potter: Return to Hogwarts

J.K. Rowling'in adını taşıyan romanlarından esinlenerek çekilen efsanevi Harry Potter film serisinin ilki 2001 yılında yayınlandı. Sonuncusu 2011 yılında yayınlanan sekiz filmlik Harry Potter film serisi özellikle 2000'li yılların unutulmaz yapımları arasında yer aldı. Başrollerini Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint'in paylaştığı ve Harry Potter hayranları tarafından merakla beklenen bu özel bölüm HBO Max'te 1 Ocak tarihinde izleyiciyle buluştu. Serinin bu yapımı herhangi bir yeni Harry Potter hikâyesini değil, daha çok bir buluşma konusunu ele alıyor.

 

  • Babamın Kemanı

Netflix'in yeni yerli filmi, ‘Babamın Kemanı’ndan ilk fragman yayınlandı. Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı film, başarılı bir keman virtüözü olan Mehmet'in daha önce hiç görmediği 8 yaşındaki Özlem isimli yeğeni ile bağ kurmasını konu alıyor. Filmin çıkış tarihi 21 Ocak.

 

  • Münih: Savaş Yaklaşıyor

Çıkış tarihi 21 Ocak olarak belirlenen filmin konusu 1938'de geçiyor. Avrupa'nın savaşın eşiğinde olduğu 1938 sonbaharında Adolf Hitler, Çekoslovakya'yı işgal etme hazırlığındadır. Neville Chamberlain'in hükümeti ise barışçıl bir çözüm arayışındadır. Durumun ciddileşmesiyle birlikte İngiliz memur Hugh Legat ve Alman diplomat Paul von Hartmann, acil durum konferansı için Münih'e gider. Müzakereler başladığında, iki eski dost kendilerini siyasi hileler ağının ve gerçek bir tehlikenin ortasında bulur.

 

  • In From The Cold

Eskiden Rus ajanı olduğu açığa çıkan bekâr bir anne, sinsi bir düşmana karşı verdiği savaşta eşsiz şekil değiştirme becerileri sergilerken kızıyla da ilgilenmelidir. Adam Glass imzalı bu gerilim dizisinde Margarita Levieva başrolde. Filmin çıkış tarihi 28 Ocak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün