Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
12 Ocak 2022 Çarşamba

İstanbul Resitalleri Laure Favre-Kahn’ı sunar

Chopin yorumlarıyla ünlü Fransız piyano virtüözü Laure Favre-Kahn ile 14 Ocak akşamı, Sabancı Müzesi the Seed’de gerçekleşecek resitalde müzikseverler, Shumann, Shubert ve Chopin’in eserlerinden oluşan bir repertuar dinleyecekler.

**

‘Geleceğin Renkleri’ Sergisi Müze Gazhane’de

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet eserlerini sanatseverlerle buluşturmak amacıyla İstanbul Gönüllüleri tarafından hayata geçirilen Geleceğin Renkleri’ sergisi, Müze Gazhane ev sahipliğinde 9 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. Sanatsız kalan bir toplumun çağdaşlıktan uzaklaşacağı olgusundan hareketle gerçekleştirilen çalışma, sanatçı ve sanatsever olarak gençlerin sanata ulaşılabilirliğine de katkıda bulunmayı hedefliyor.

**

‘İmgenin Ötesi’ sergisi İstanbul Atlı Spor Kulübünde açıldı

Küratörlüğünü Marcus Graf’in üstlendiği, Ressam Fevzi Karakoç’un ‘İmgenin Ötesi’  sergisi, 17 Ocak tarihine kadar sanatseverleri İstanbul Atlı Spor Kulübü’nde ağırlamaya devam ediyor. Karakoç'un son birkaç yılda ürettiği resimleri bir araya getiren seçki, sanatçının mantıkla duyguyu nasıl bir araya getirdiğini gözler önüne seriyor. Güçlü bir sembol olan atlar, Karakoç’un çocukluğuna önemli göndermeler yapsa da resimlerinde kompozisyonun biçimsel öğeleridir. Sanatçının eserlerinin, özellikle bu eşsiz karakteristiği, külliyatını çağdaş resim sanatının önemli bir örneği haline getiriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün