Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
5 Ocak 2022 Çarşamba

 Galeri Diani ‘Sanal Kütüphane’ ile buluşturuyor

Sanatçı Engin Beyaz’ın Sanal Kütüphane’ adlı kişisel sergisi, 15 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Beyoğlu Galeri Diani’de gerçekleşiyor. Engin Beyaz, bulunduğu ortama, toplumsal açmazlara kendine özgü bakışıyla sanat üretme çabasında olan bir sanatçı. Yalın gibi görünen işleri, hayatın ince yerlerine dokunarak toplumda farkındalık yaratma çabası içindedir. Beyaz’ı sanatında, geçmişin kütüphanelerini güncel sanal kütüphanelerle, geçmiş ideaları güncel idealarla örtüştürürken geçmişin mitleriyle güncel mitler arasında köprüler kurarken görüyoruz. Eserlerinin çoğunda Platon’un mağarasını ve buna bağlı idealar dünyasını katmanlı ve espası güçlü sarı pleksiglas bir yuvarlakta hissediyoruz.

‘After the Apes’ Sergisi Grand Hyatt İstanbul’da

Grand Hyatt İstanbul, Berlin merkezli öncü sanatçı Ayhan Üstün’ün, kendine özgü tasarımlarından oluşan ‘After the Apes’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Üstün’ün yaratıcısı olduğu ‘After the Apes’, insan gibi olmanın ne anlama geldiğine dair ilginç bir yorum getiriyor. Maymunları, antropomorfik varlıklardan daha fazlasıyla işleyen sanatçı, her maymunun kendi hikâyesi, karakteri ve anlatım araçlarını beş yıllık titiz bir planlama ve çalışma ile ortaya koyuyor.

Eserler, kâğıt üzerinde basit bir eskizden başlayıp daha sonra Pixar Studios tarafından kullanılan bir teknik olan ‘Sea Brush’ tekniği ile dijitalleştirmeye doğru ilerleyen ve ardından çizimin dijital bir kalemle havada geldiği zorlu ve zaman alıcı bir süreçten doğdu.

Sergi, 28 Şubat tarihine kadar Grand Hyatt İstanbul’da ziyarete açık olacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün