Sara Hazak için…

Geçtiğimiz hafta genç yaşta hayatını kaybeden GKD geçmiş dönem başkanı ve Golden Age Başkanı, gencinden yaşlısına birçok kişinin hayatına eli değmiş değerli insan Sara Hazak´ın ardından Feride Petilon´un kaleme aldıklarını paylaşıyoruz:

Toplum
29 Aralık 2021 Çarşamba

“Sara’nın ardından bir şeyler yazmak beni yürekten yaralıyor. Çünkü Sara kimsenin arkasından konuşmazdı neden ben O’nun arkasından konuşuyorum ki…

Sara ile yüz yüze konuşmayı tercih ederdim. Sara dobraydı; doğru bildiğini söyler, o yolda ilerlerdi. Sara Hazak sadece iyi bir anne eş değil aynı zamanda mükemmel bir dosttu. Yüzünden eksilmeyen gülücüğüyle kimlere moral vermedi ki? Hastalara, yaşlılara, çocuklara kısaca ihtiyacı olan herkese… Ve şimdi hepimiz o iki çift laftan, paylaşılan bir kahveden mahrum kaldık. Eksik kaldık. Derler ya herkese koşardı diye… Evet, Sara herkese koşardı. Öyle lafla değil gönülden, öyle olsun bitsin diye değil doğru olan yapılsın diye… Gençlere ayrı, yaşlılara ayrı zaafı vardı. GKD’de gençlerle elele yürüdü. Onlar için elinden geleni yaptı. Golden Age’de yaşlıların elini tuttu. Yeter ki mutlu olsunlar diye.

Şabat geceleri kutsaldır. O sofra mutlaka kurulacak, mumlar yakılacaktı. Şabat geçiştirilemezdi. Bayram desen keza. Kimse kimseden ayrılmamalı idi. Kalabalık misafirden hiç korkmazdı, kimse kırılmasın, keyfi olsun. Sara herkesi korurdu. Yeter ki haklılığına inansın. Pes etmek ne demek. Pes etmek yok. Son güne kadar ‘şükür’ kelimesi ağzından düşmedi.

Her ölüm mutlaka erkendir; Sara’nın ölümü de öyle oldu… Soğuk kelimedir ölüm hele bazı sıcacık insanlar için… Ama bilin ki anılanlar ölmez sadece boyut değiştirir… Bizim gibi gözü yaşlıların şimdi çok önemli bir görevi var… Sara’nın adını yaşatmak. O’nu anmak… Eşi, çocukları, kardeşleri, sevenleri için çok zor bir süreç.

Kalanlara sabır diliyorum. Yolun ışıklı ola. Mekânın da cennet…

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün