İsrail ve Alman üniversiteleri dinler arası çalışma merkezi açacak

Tel Aviv Üniversitesi ve Frankfurt´taki Goethe Üniversitesi, özellikle tek tanrılı dinler olmak üzere dinle ilgili araştırmalara ağırlık veren ortak dinler arası bir araştırma merkezi açacak.

Dünya
20 Aralık 2021 Pazartesi

İki üniversite arasındaki anlaşmanın imza töreni Tel Aviv Üniversitesi’nde (TAU) gerçekleştirildi. Törene TAU Başkanı Prof. Ariel Porat, Goethe Üniversitesi Rektörü Prof. Enrico Schleiff ve Almanya'nın İsrail Büyükelçisi Susanne Wasum-Rainer katıldı.

Schleiff, girişim konusunda hevesli olduğunu belirterek, "Bugün üzerinde anlaşmaya vardığımız şey, bildiğim kadarıyla, en azından Almanya'daki beşerî bilimlerde benzeri görülmemiş bir şey. Bu sadece bir Alman ve bir İsrail üniversitesi arasındaki resmi işbirliği değil, aynı zamanda ortak bir uluslararası araştırma merkezinin geliştirilmesi" dedi.

Schleiff merkezin, toplumlardaki dini çeşitlilik, çatışma tarihi ve güncel meseleler üzerine araştırmalar yapacağını sözlerine ekledi.

TAU'dan projeyi yöneten Prof. Menachem Fisch, girişimin Almanya ile İsrail arasındaki akademik işbirliğini artıracağını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün