Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
8 Aralık 2021 Çarşamba

Rutu Modan'ın ödüllü çizgi romanı ‘Mülk’ Türkçe yayınladı

İsrailli illüstratör ve çizgi roman sanatçısı Rutu Modan’ın Eisner Ödüllü çizgi romanı ‘Mülk’, Doğan Şima’nın çevirisiyle Baobab Yayınlarından çıktı.

Modan’ın 2013'te yayınlanan bu ikinci uzun soluklu eseri, Polonya göçmeni İsrailli Regina Segal'in, oğlunun ölümünün ardından torunu Mica’yla birlikte, II. Dünya Savaşında kaybedilmiş bir aile mülkünü geri almak için Varşova’ya gitmesini konu alıyor. Ancak doğduğu topraklara dönmek Regina'yı unutmak istediği birçok şeyle yüzleşmek zorunda bırakacaktır. Geçmişte yaşananlar ve hasıraltı edilen sırlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaktadır…

Ünlü keman sanatçısı Gidon Kremer CRR’yi büyüleyecek

Yaşayan en büyük kemancılardan biri olan Gidon Kremer, 11 Aralık akşamı CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde, A. Schnittke’nin 1994-1938) kendisi için yazdığı ‘(K)ein Sommernahtstraum Keman Konçertosu No:4’ü seslendirecek. Schnittke, Sovyet döneminde sistemin acımasızlığıyla hiciv yoluyla mücadele eden ve bu şekilde özgün dilini yakalayan bir besteci. Orkestrayı Cem Mansur yönetecek. CRR Sanat Yönetmenliği görevinden alınan değerli şefin sanırın kurumdaki son konseri olacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün