Türkiye Sinagogları Sergisi Edirne´de

Toplum
8 Aralık 2021 Çarşamba

Fotoğrafları İzzet Keribar tarafından çekilmiş, tarihçeleri Naim Avigdor Güleryüz tarafından yazılmış olan ‘Türkiye Sinagogları’ kitabını ekim ayı boyunca Balat Ahrida Sinagogunda bir sergiyle topluma yayan 500. Yıl Vakfı, etkinliği İstanbul’dan sonra Edirne’ye taşıdı. Edirne’nin düşman kurtuluşunun 99. yıl dönümünde, 25 Kasım’da Edirne Büyük Sinagogu Vakıf Kültür Sanat Evinde yapılan açılışa Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’in yanı sıra basın mensupları ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı. 

Açılış kurdelesi kesilirken Silvyo Ovadya Vali Canalp’e, Belediye Başkanı Gürkan’a ve Vakıflar Bölge Müdürü Güneren’e ‘Türkiye Sinagogları’ kitabını Türk Yahudi Toplumu adına takdim etti. Yapılan kısa konuşmaların ardından Silvyo Ovadya konuklara sergide yer alan fotoğraflarla ilgili izahatlar verdi. Trakya Üniversitesi Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan dört kişilik bir oda orkestrası da konuklara birçok eseri seslendirerek zevkli anlar yaşattı. Sergi 12 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Aynı akşam Silvyo Ovadya ve İda Benromano, Belediye Başkanı Gürkan’ın davetlileri olarak, 99. Yıl resepsyonuna katıldılar. Coşku içinde kutlanan gecede Vali Ekrem Canalp şehrin fahri hemşeriliğine belediye meclisinin kararıyla uygun görüldüğü ilan edildi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün