İngiltere´de antisemit video yayıncısına 4 yıl hapis cezası

Richard Hesketh isimli bir video yayıncısı internette 10 bin aboneye özel hazırladığı videoda kendisini Yahudi biri olarak karikatürize etmesi nedeniyle 4 yıl hapis cezası aldı.

Dünya 1 yorum
6 Aralık 2021 Pazartesi

Hesketh, Yahudi yardım kuruluşu ve antisemitizm gözlemcisi ‘CST’nin (Topluluk Güvenliği Vakfı) yaklaşık 2 milyon izlenen videoyu Manchester Polisi’ne göstermesinden sonra Manchester Crown Mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Manchester Polisi, Hesketh'in George adında bir alter-ego yarattığını ve sahte bir ses kullanarak bir Yahudi erkeği karikatürize ettiğini belirtti.

Kuzeybatı Terörle Mücadele Soruşturma Başkanı Will Chatterton, Hesketh ile görüşüldüğünde pişmanlık duymadığını ve soruşturma sırasında serbest bırakıldığı sürede dahi sosyal medya kanallarına saldırgan videolar yüklemeye devam ettiğini belirtti.

Polisler soruşturma sırasında, Hesketh'in Middleton'daki evini aradı, çok sayıda cep telefonu ve sim kartı buldu. Polis yaptığı incelemenin ardından, büyük miktarda Yahudi karşıtı komplo teorileri içeren belgeler ve videolar keşfetti.

CST CEO'su Mark Gardner, Hesketh'in "İngiltere'nin en üretken aşırı sağcı antisemit video yayıncılarından biri" olduğunu belirtti. Gardner, "Bu Yahudi aleyhtarının adalete teslim edilmesine yardımcı olmaktan memnuniyet duyuyoruz" diye ekledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün