Tel Aviv, Paris´i geçerek dünyanın en pahalı şehri seçildi

Tel Aviv, The Economist Dergisinin araştırma ve analiz bölümü tarafından derlenen en pahalı şehirler sıralamasında ilk kez beş basamak yükselerek birinciliği elde etti.

Dünya
2 Aralık 2021 Perşembe

İsrail para birimi şekelin dolar karşısında artan gücünün yanı sıra yükselen enflasyonun dünya çapında yaşam maliyetlerini arttırmasından dolayı Tel Aviv sıralamada yükseldi.

Pandeminin de etkisiyle temel mal ve hizmetlerin pahalılaşması sonucu kent, son bir yılda sıralamada 5 basamak yukarı çıktı.

Economist İstihbarat Birimi'nde Yaşam Maliyeti Başkanı Upasana Dutt, COVID-19 nedeniyle sosyal kısıtlamaların mal arzını bozarak kıtlıklara ve daha yüksek fiyatlara yol açtığını belirtti.

173 şehir arasında Paris ve Singapur ikinci sırayı alırken, onu Zürih ve Hong Kong izledi. New York altıncı, Cenevre ise yedinci oldu.

İstanbul listenin 146'ıncı sırasında yer aldı. Türkiye'den listedeki tek şehir olan İstanbul geçen yıl 111'inci sıradaydı.

İran'ın başkenti Tahran, ABD yaptırımlarının fiyatları yukarı çekmesi ve nedeniyle sıralamada 79. sıradan 29. sıraya yükseldi.

Şam ise dünyanın en ucuz şehri seçildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün