Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır ve İsrail ile yeni ilişkiler kurulabilir

Türkmenistan´a yaptığı ziyaret sonrası dönüş uçuşunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin İsrail ve Mısır´la olan ilişkilerini değerlendirdi.

Toplum
29 Kasım 2021 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayan ilişki ister istemez İsrail ve Mısır'la ilişkileri akla getirdi. Siz bu ilişkilere nasıl bakıyorsunuz? İsrail ve Mısır'a büyükelçileri atayacak mısınız?" sorusunu, "Zaten kararımızı verdiğimiz zaman tabii ki büyükelçileri de belli bir takvim içinde atama durumunda olacağız. Bu söylediğiniz ülkelerin kiminde maslahatgüzar olarak atılmış bazı adımlar var. Büyükelçi yok ama maslahatgüzar var. Bu adımları da peyderpey belli takvim içinde atmış olacağız. Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızda nasıl bir adım atıldıysa, diğerleriyle de buna benzer adımları atacağız" şeklinde yanıtladı.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerinin gergin seyrettiği bir dönemde, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan geçen hafta Türkiye'yi ziyaret etmişti.

El Nahyan'ın ziyareti öncesinde Ankara'dan ilişkilerin iyileştirilmesinin hedeflendiğine dair açıklama gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan ile el Nahyan'ın baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından iki ülke arasında 10 ayrı anlaşma imzalandı.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün