İranlı tuğgeneralden İsrail´i yok etme çağrısı

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Abolfazl Shekarchi, cumartesi günü bir İran medya kuruluşuna verdiği röportajda İsrail´in tamamen ortadan kaldırılması çağrısında bulundu.

Dünya
29 Kasım 2021 Pazartesi

Shekarchi verdiği röportajda, "İsrail'in bir milimetre bile yok edilmesinden geri durmayacağız. Siyonizm’i dünyada yok etmek istiyoruz" dedi.

Shekarchi'nin antisemit sözleri, İran’ın Viyana'da nükleer müzakerelere yeniden başlamasından birkaç gün önce geldi. 

İranlı general, İsrail ile diplomatik ilişkileri normalleştirdikleri için Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni de kınadı, bu durumu tahammül edilemez olarak nitelendirdi. Shekarchi, "Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Müslüman olarak kabul edilen diğer ülkeler, bizim için Siyonist rejimin bir parçası’’ dedi.

Shekarchi daha önceki bir konuşmasında da İran rejiminin mümkün olan en kısa sürede Hayfa ve Tel Aviv'i yerle bir edebileceğini belirtmişti.

İran’dan kaçan ve şu anda Almanya'da yaşayan İranlı muhalif Sheina Vojoudi, Jerusalem Post'a verdiği demeçte, ‘‘İran halkı tarafından kurulan normal bir İran hükümeti, İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye çalışır. İsrail’in su teknolojisi, İran'daki ciddi su sorununu aşmamıza yardımcı olabilir. Fakat İran İsrail ile işbirliği yapmak yerine yok etmeyi planlıyor. Bu rejim İran'ı ve Ortadoğu’daki bazı ülkeleri mahvederek bölgeyi savaş alanı haline getiriyor. Halkımız İsrail'den neden nefret etmeleri gerektiğini bile bilmiyor. İsrail'i yok etmeyi planlamak yerine İsrail ile işbirliği yapmalıyız. Ülkemizi bu şeytani rejimden kurtarmalı ve İran'ı özgür bir İran'a çevirmeliyiz" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün