EFSANEVİ 27´LER KULÜBÜ

27´ler kulübü, rock´n´roll tarihinin en dikkat çekici ve en trajik tesadüflerinden birine verilen isimdir. 27 yaşında cinayet, intihar, taşıt kazaları, yüksek dozda alınan uyuşturucu, alkol gibi sebeplerle hayatını kaybeden müzisyen, oyuncu ve sporcuları içerisine alan kültürel bir fenomendir.

Renin ÖZLEVİ Zaman Makinesi
23 Kasım 2021 Salı

Kulübün ilk üyesi olan Robert Johnson 11 Ağustos 1938’deki ölümüyle 27’ler kulübünün kapılarını açar. Bir efsaneye göre dört yol ağzında şeytanla anlaşma yaptığı söylenir ve bu yüzden gitarında kimsede olmayan farklı bir akor olduğu yapılan araştırmalar sonucunda da ispatlandığı söylenir.

Problemlerle dolu bir çocukluk geçiren Kurt Cobain 5 Nisan 1994’te yatağında av tüfeği ile intihar etmiş olarak bulunur.

The Doors’un kurucusu ve vokalisti olan Jim Morrison’ın ölümü de kendi gibi esrarengizdir. Kimileri ölmediğini şöhretten sıkılıp kendine öldü süsü vererek Hawaii’ye kaçtığını söyler. Kimisi de gerçekten kalp krizi sonucu öldüğünü.

Hippie kültürünün sembolik isimlerinden biri ve gelmiş geçmiş en iyi blues vokalisti olan Jonis Joplin 4 Ekim 1970 de bir otel odasında aşırı doz eroin nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

 27 yaşında ölen iyi seslerden biri ve sonuncusu Amy Winehouse olur. Ruhsal çöküntüleri ve alkole olan düşkünlüğüyle ölümünden sonra çok tartışılan isimlerden olur. 23 Temmuz 2011 tarihinde Londra’daki evinde ölü bulunan Amy’e alkol zehirlenmesi teşhisi konulur.

27’sinde ölen diğer kulüp üyeleri arasında Brian Jones, Jimi Hendrix, Alexander Bashlachev, Pete de Freitas, Chris Bell, Kristen Pfaff, Jean-Michel Basquiat, Bryan Ottoson, Dickie Pride, Mia Zapata, Arlester “Dyke” Christian, Jesse Belvin, Linda Jones, Alan Blind Owl Wilson, Ron “Pigpen” McKernan, Valentine Elizalde, Peter Ham, Rudy Lewis, Dennes Dale Boon, Jacob Miller, Sean Patrick McCabe, Gary Thain gibi sağlam sesler de bulunmaktadır. Tel Aviv’de bir duvarda ise 27'ler Kulübü'nün bazı üyelerinin yer aldığı bir duvar resmi bulunur.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün