Helen Mirren, Golda Meir rolü nedeniyle antisemitlerin hedefinde

76 yaşındaki İngiliz aktris Helen Mirren, yeni bir filmde İsrail eski Başbakanı Golda Meir´ı canlandıracağı için sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tutuldu.

Dünya
22 Kasım 2021 Pazartesi

Kraliçe Elizabeth’i canlandırarak Oscar kazanan ve 2003 yılında şövalye unvanına (İngiltere’de kadınlara verilen ‘Damehood’) layık görülen İngiliz aktris Helen Mirren, 1969-1974 yılları arasında görev yapan İsrail'in tek kadın Başbakanı Golda Meir’ı canlandırmaya hazırlanıyor.

Mirren’in Golda Meir olarak ilk fotoğrafları geçtiğimiz çarşamba günü yayınlandı.

Mirren 2009'da ‘The Debt’ filminde İsrailli emekli bir Mossad ajanını oynamış, filme hazırlanırken İbranice, Yahudi tarihi ve Holokost hakkında araştırmalar yapmıştı. Mirren ayrıca ekim ayı sonlarında Tel Aviv'deki bir LGBT film festivalinin boykot edilmesine karşı çıkan 200'den fazla oyuncudan biriydi.

Kendilerini ‘Filistinli ve gururlu’ olarak tanımlayan bir Twitter profili, ‘‘Irkçı Helen Mirren iğrenç bir bireyi canlandırmaktan mutlu’’ yorumunu yaptı.

Bir başka Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda, ‘‘Eşitliği savunduklarını söylüyorlar ama Filistinlilerin insan hakları söz konusu olduğunda umurlarında değil. Çirkin Siyonistler ve Helen Mirren’in şövalyelik unvanı elinden alınmalı’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün