Şampiyon İtalya, Murat Yakın´ın İsviçre´sine geçildi!

EURO 2020´nin şampiyonu İtalya, Kuzey İrlanda´yı yenemeyince İsviçre´nin ardında grup ikincisi olarak Dünya Kupası için play-off oynamak zorunda kaldı.

Spor
17 Kasım 2021 Çarşamba

Son Avrupa Şampiyonu İtalya, Dünya Kupası'nı zora soktu. C Grubu'nda son haftaya İsviçre'nin averajla önünde lider giren Gökmavililer, Kuzey İrlanda ile deplasmanda golsüz berabere kaldı.

Bu durumda Bulgaristan'ı 4-0 yenen İsviçre güçlü rakibini solladı ve son hafta elde ettiği liderlikle Katar vizesini aldı. Roberto Mancini'nin İtalya'sı ise büyük hayal kırıklığı yaşatarak, play-off'un yolunu tuttu. İtalyanlar buradaki 12 takım arasında son üçe kalamazsa, Avrupa Şampiyonası'ndan bir yıl sonra düzenlenen Dünya Kupası'na gidemeyecek.

EURO 2020'de aynı grupta mücadele ettiğimiz İsviçre'de teknik direktörlükten ayrılan Vladimir Petkovic'in yerine Murat Yakın gelmişti. Bir dönem Fenerbahçe'de oynayan Türk asıllı İsviçreli çalıştırıcı büyük bir başarıya imza attı. İtalya'ya her iki maçta da yenilmeyen Yakın'ın öğrencileri, yedi karşılaşmada dört galibiyet, üç beraberlik alırken yalnızca bir gol yedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün