İsrailli start-up bitki bazlı etlerin çeşitliliğini arttırıyor

İsrailli start-up Redefine Meat gelecek yılın sonuna kadar Avrupa´da binlerce restorana ulaşmayı planlıyor. Şirket ilk kez bitki bazlı bütün alternatif et kesimlerini servis edecek.

Dünya
16 Kasım 2021 Salı

3D baskıyla yapılan bitki bazlı alternatif et İsrail'in yanı sıra Almanya, Hollanda ve Birleşik Krallık'ta kullanıma sunuldu. Şimdiye kadar İsrail'de yaklaşık 150 restoranla çalışan şirket, çoğunlukla kıyma yemekleriyle sınırlı olan alternatif et ürünlerinin çeşitlerini artıracağını açıkladı.

Şirket, önümüzdeki birkaç yıl içinde İsrail, Avrupa, ABD ve Asya'da beş fabrika kurmayı planlıyor.

Redefine Meat CEO’su Eshchar Ben-Shitrit, Bir İsrailli alternatif et şirketinin bugüne kadarki en büyük fon yardımını aldıklarını açıkladı.

Finans şirketi Barclays, teknolojinin ilerleyip alternatif etlerin lezzetinin ve çeşitliliğinin geliştiğinde, sektördeki satışların 2029 yılına kadar 140 milyar dolara, yani dünya et pazarının yaklaşık %10'una ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Alternatif et, soya ve bezelye proteini, nohut, pancar ve hindistan cevizi yağının karışımı ile yapılıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün