Alef´te sezonun ilk yüz yüze etkinliği umut oldu

7 Kasım Pazar, Alef´te 18 ay sonra yeniden yüz yüze bir faaliyet yapıldı. Aynı zamanda İzzet Pinto´nun ´Babam İçin´ kitabı için de ilk imza günü olması heyecanı ikiye katladı.

Toplum
10 Kasım 2021 Çarşamba

Lisya Esentürk Bahar

İlklerin yaşandığı bu özel günde; mesafeli sandalye dizilimi, maskeli düzen gibi henüz pandemi şartlarında hayatımızdan çıkamayan kurallar dolayısı ile 60 kişi bir araya gelebildik. Tüm katılımcılar HES kodu taramasından geçerek katılım sağlayabildi. Her şeye rağmen, bir araya gelebilmek, sohbet edebilmek ve insanın içine dokunan bu değerli kitabı yazarına imzalatabilmek katılımcılara özel bir pazar günü yaşattı.

İzzet Pinto’nun babasının öğretilerinden yola çıkarak anlattığı girişimcilik hikayesini, Stella M. Trevez çok samimi ve akıcı bir dille kaleme almış. Hayim Pinto’nun moderatörlüğünü yaptığı pazar sohbetinde, hem İzzet Pinto ile hem de Stella Trevez ile kitap hakkındaki fikirlerin oluşumunu, gelişimini, bu süreçte hikâyedeki tüm kahramanlar ile yürütülen süreci bir aile ortamında konuşma fırsatı bulduk. Ardından gelen soru cevap kısmında, hikâyenin kahramanlarından birinin anılarını aktarması ile özel sorular da sürpriz oldu.

‘Babam İçin’ kitabının ışığında, aile ilişkilerimizi, hayattaki istek ve hedeflerimizi, zorluklara karşı tutumumuzu da sorgulayabildiğimiz içsel yolculuğu da kapsayan bir imza günü oldu. İzzet Pinto ve Stella Treves’e kitabı imzalatırken sorular sormak, bu yolculuğu aktarmak ve üzerine konuşabilmek, en kıymetlisi Alef’teki havayı birlikte yüz yüze soluyabilmek hepimize bir kutlama gibi hissettirdi.  

Ayrıca bu faaliyeti farklı bakış açısı ve detaylı dokunuşu ile fotoğraflayan Metin Ovadia’ya, günün tam duygusunu yansıtan iç açıcı fotoğraflar için de teşekkür ederiz.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün