Bill Gates´ten İsrail´e COVID ilacı için yardım

Bill Gates tarafından büyük ölçüde finanse edilen bir COVID ile mücadele koalisyonu, hap formunda bir aşının geliştirilmesi için İsrail´e 4,3 milyon dolar sağladı.

Dünya
8 Kasım 2021 Pazartesi

Bill ve Melinda Gates çifti, Oslo merkezli Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu'nun (CEPI) kurucusu olarak geçen yıl ekim ayında beri 20 milyon dolar bağış yaptı.

CEPI'nin şu anda aşı geliştiricileri için 200 milyon dolarlık bir yardım programı bulunuyor. CEPI bağış almaya hak kazanan 2 aşı geliştiricisinden birinin İsrailli MigVax şirketi olduğunu açıkladı.

MigVax CEO'su David Zigdon, The Times of Israel'e verdiği demeçte, "Sadece iki projeden biri olarak seçildik ve bu son derece heyecan verici. COVID-19 aşısını hap formunda sunma umutlarımız için büyük bir destek oldu. CEPI'den gelen 4,3 milyon dolarlık yatırım muhtemelen sadece başlangıç olacak. Program ilerledikçe klinik denemeler aşamasına kadar daha fazla destek almamız muhtemel" dedi.

Zigdon şu anda birçok mevcut aşı olduğunu ancak hap şeklinde üretilecek aşıların dünyanın her yerine daha rahat şekilde ulaştırılabileceğini belirtti.

MigVax haziran ayında, aşıyı damlalar halinde formüle ettiğini ve fareler üzerinde başarıyla test ettiğini duyurmuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün