Kolombiya Kudüs´te inovasyon ofisi açıyor

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque önümüzdeki hafta İsrail´e yapacağı üç günlük ziyaret sırasında Kudüs´te bir ticaret ve inovasyon ofisi açacak.

Dünya
5 Kasım 2021 Cuma

Duque İsrail ziyaretinin ilk günü Kudüs’ün Eski Şehri’ni gezecek. Ertesi gün İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ve Başbakan Naftali Bennett ile görüşecek. Son gün ise inovasyon ofisini açacak.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı’ndan perşembe günü yapılan açıklamada, Duque İsrail’e ziyaretine, savunma, sağlık, tarım, ticaret, çevre koruma ve ulaştırma bakanlarından oluşan 95 kişilik bir heyet ile gidecek. Kolombiyalı yetkililer, iş insanları ve Yahudi cemaatinin temsilcileri de Duque’e katılacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın Latin Amerika masası müdür yardımcısı Yonatan Peled, ‘‘Bogota girişimcilik ve inovasyon ajansı Kolombiya'nın yurtdışındaki ilk inovasyon merkezi olacak. Başkan Duque Güney Kore ve San Francisco'da da benzer ofisler açmayı planlıyor’’ dedi.

İsrail'in Bogota Büyükelçisi Christian Cantor, ziyaretin Kolombiya'daki İsrailli diplomatların iki yıllık çalışmalarının sonucu olduğunu açıkladı.

Duque, 2018'de Kolombiya devlet başkanlığına aday olurken, destekçilerine Kolombiya'nın İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma fikrine açık olacağını ve İsrail ile iyi ilişkileri geliştirmek istediğini belirtmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün