İsrailli start-up ´Spike´ Facebook´un Metaverse´üne katılıyor

Tel Aviv merkezli start-up Spike, Facebook´un yeni markası Meta tarafından başlatılan Metaverse platformuna entegre edilen ilk İsrail uygulaması olacak.

Dünya
2 Kasım 2021 Salı

Spike uygulaması e-postaları chat uygulamalarının arayüzüne dönüştürerek mesajlaşma ve görüntülü/sesli aramaları tek bir yerde topluyor. Uygulama, mevcut e-posta hesaplarıyla çalışıyor, İPhone'lar, Android cihazlar, Mac’ler ve PC’lerde kullanılabiliyor.

Spike tarafından yapılan basın açıklamasında, “Spike ve Facebook arasındaki işbirliği, uzaktan çalışmanın boşluklarını kapatacak, çalışma rutinini iyileştirecek ve sanal dünyada kişilerarası etkileşimler yaratacak. Şirketler gelecekte Spike uygulaması ve Oculus (sanal gerçeklik gözlüğü) sayesinde projelerini yaparken ister denizaşırı bir ekiple, ister müşteriyle buluşmaya ihtiyaç olduğunda birbirlerinin yanındaymış gibi hissedecekler’’ dedi.

2018 yılında kurulan Spike, şu anda dünya çapında 150.000 şirket ve ekip tarafından kullanılıyor. Yatırımcıları arasında Insight Partners, Wix, NFX ve Zoom CEO'su Eric Yuan yer alıyor.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg geçen hafta, ‘Meta’yı ve şirketin yeni vizyonunun tanıtırken arttırılmış gerçeklikle insanların bağlantı kurmasını, topluluklar bulmasını ve işlerini büyütmesini sağlayacak sanal bir dünyanın yaratılması olduğunu açıklamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün