Sami Kohen son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz pazartesi günü böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Sami Kohen için Neve Şalom Sinagogu´nda tören düzenlendi. Usta gazeteci Sami Kohen´in cenazesi Ulus Musevi Mezarlığı´na defnedildi.

Toplum
22 Ekim 2021 Cuma

Törene, Sami Kohen'in eşi, çocukları ve ailesi, Hahambaşı Rav İsak Haleva, iş insanları Aydın Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Begümhan Doğan Faralyalı ile gazeteciler Sedat Ergin ve Hasan Cemal'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Kohen için “O bizim ustamızdı. Biz gazetecilerin sevdiği saydığı bir yazardı. O nedenle ülkemizde saygı gördü. Uluslararası alandan gazetecilere kadar birçok insanın sempatisini topladı. Hem cemaatine hem de uzun yıllar çalıştığı gazetesine bağlı bir ustamızdı. Cemiyeti’ne de çok bağlılık gösterir, çağırdığımız her toplantıya da mutlaka gelir cemiyete yardımcı olmaya çalışırdı. Onu saygı ile anıyorum, ailesine, yakınlarına sevdiklerine, cemaatine saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Yahudi Toplumu Eşbaşkanı İshak İbrahimzadeh törende yaptığı konuşmada,

“Değişen dünyaya ayakta durma çabamız içinde kaybettiğimiz şeylerden en önemlisi değişmeyen tecrübe ve tecrübeden yararlanmak. Şimdi anlıyorum ki, aramızda yaşatacağımız Sami Ağabeyin tecrübeleri, toplumlarımız ve tüm dünya ile uyum için tekrar paylaşmalı. Sami Ağabey bize çok büyük bir miras bıraktı. Gerek sosyal medyada gerek Milliyet gazetesindeki törende ve gerekse de sevenlerinden gelen mesajlarda Sami Ağabeyin doğru anlaşıldığını gördük. Sami Kohen, Türkiye’yi dış dünyaya dış dünyayı da Türkiye’ye tanıtan kişiydi. Her zaman bir firma, marka oldu. Birileri, insanları duvarların arasına sıkıştırırken Sami Ağabey köprüler kurup, insanları birbirine yaklaştırdı. İnsanlığa ışık olmaktan vazgeçmedi. Birçok kişi bir yerlere, sağa sola kayarken ve çalkantılardan etkilenirken Sami Ağabey dimdik hiçbir şeyin etkisinde kalmadan yoluna devam etti. Tüm yolların hepsini araştırıp doğru bildiği yoldan girmeyi bilen kişiydi Sami Kohen… O’na sahip çıkanlara ve Milliyet gazetesine teşekkür etmek istiyorum. Sami Ağabey, hepimize Türkiye sevdasını öğrettiği gibi iyi bir Türk vatandaşı ve vatanseverin sözde değil özde olacağını gösterdi. Kendisiyle gurur duyuyoruz” ifadelerine kullandı.

İlgili Haberler:

https://www.salom.com.tr/haber-111376-sami_kohen_artik_dost_edinme_donemine_girmek_lazim.html

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün