Mısır´a tarihi sinagog restorasyonundan ödül

Mısır, ülke genelindeki sinagogları ve Yahudi anıtlarını restore etmesinin meyvelerini toplamaya devam ediyor.

Dünya
21 Ekim 2021 Perşembe

Mısır Eski Eserler Bakanlığı’nın 1 Ekim'deki Facebook gönderisine göre, İskenderiye'deki Eliyahu Hanavi Sinagogu'nun restorasyon projesi, Engineering News-Record (ENR) Dergisinin en iyi uluslararası proje ödülünü kazandı.

Mısır'ın Youm7 web sitesinde 30 Eylül'de yayınlanan bir makalede, “Ödül çok önemli, çünkü ENR dünya çapında inşaat projeleri için profesyonel analizler yapıyor ve bünyesinde uzman editörler bulunduruyor. Bu da onu inşaat sektöründeki en güvenilir dergilerden biri haline getiriyor’’ yorumu yapıldı.

Mısır Eski Eserler Bakanlığı, 11 Ocak 2020'de üç yıllık restorasyon çalışmasının ardından Eliyahu Hanavi Sinagogu'nun açılışını yapmıştı. Törende konuşan Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Waziri, “Restore edilen sinagogun açılışı, Mısır topraklarının tüm tek tanrılı dinleri kucakladığının dünyaya açık bir mesajı” demişti.

Mısır'daki Yahudi Cemaati'nin Başkanı Magda Haroun o zamanlar basına, "Sinagogun turistik bir merkez olarak hizmet edeceğini ve Mısırlıların Yahudiler hakkındaki görüşlerini değiştirmeye katkıda bulunacağını düşünüyorum’’ demişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün