Tel Aviv SlutWalk Hareketi cinsel tacize karşı yürüdü

Tel Aviv´de her yıl düzenlenen SlutWalk Hareketi için kadınlar, ´SlutWalk Tel Aviv: Hiçbir şey tecavüze davetiye değildir´ başlığı altında cuma sabahı ünlü Atarim Meydanı´nda toplandı.

Dünya
15 Ekim 2021 Cuma

Organizasyona katılan kadınlar, "Kadın cinayetlerine son verin" yazılı pankartlar taşıdı ve "Hayır, hayır demektir" sloganları attı.

Gösterilere katılanlar genellikle bazıları tarafından açık veya kışkırtıcı olduğu düşünülen kıyafetler giyiyor ve etkinlik organizatörleri kıyafet kuralının olmadığını vurguluyor.

Protesto organizatörlerinden Bracha Barad, "Bugün suçlama kültürünü sona erdirmenin ve kadınlara inanmaya başlamanın zamanının geldiğine inanan binlerce insan toplandı. Sesini çıkaramayanlar için buradayız. Hiçbir şey tecavüze davetiye değildir’’ dedi.

Cinsel şiddet mağdurlarının teşhir ve şikâyet etme gücüne sahip olması gerektiğini belirten protesto organizatörleri, ‘‘Kadınların ne giydiğine, kaç erkekle birlikte olduğuna bakmayı bırakıp tecavüzcülere odaklanmaya başlanmalı. Şiddete izin vermeye devam etmeyeceğiz her kadın istediği gibi yaşayabilir, kadınlar tecavüze uğrama korkusu olmadan istediği kıyafeti giyebilmeli’’ dedi.

SlutWalk, 2011 yılında cinsel saldırı mağdurlarını korumak ve tecavüz kültürüne son verilmesi çağrısında bulunmak üzere ortaya çıkan ulusötesi bir hareket.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün