Genital Bölge İçin Lazer Epilasyon Uygun Mudur?

Sağlık
1 Ekim 2021 Cuma

Mustafa Aydoğan

Genital bölge kıllanmanın en yoğun olduğu bölgelerden birisidir. Genital bölge kıllarının giderilmesi ve bu bölgenin estetik olarak değer kazanıp güzel görünmesi için lazer epilasyon yönteminden faydalanılır. Lazer sistemli yöntemlerde, kasık üçgeninin dışına taşmaması, sağlıklı bir lazer işlemi için önem taşır. Aksi takdirde, farklı risk durumları ortaya çıkabilir. Lazer işleminde yoğunluk ve uzunluk kontrolü de oldukça önemlidir. Alanı tamamen örtmeyecek şekilde, kişisel tercihler eşliğinde lazer uygulaması yapılır. Size ne uygun olan yöntemi seçerek kusursuz ve etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bazı kültürlerde, genital bölgenin tamamının tüylerden arındığı görülmektedir. Bazı kültürlerde ise bu bölgeye hiçbir şekilde müdahale edilmez. Kendi haline bırakılır. Çok az da olsa, bazı kültürlerde çeşitli şekillendirme işlemleri uygulanır. Kıllardan kurtulmanın en kesin yollarından birisi, lazer epilasyon yöntemlerinden faydalanmaktır. Kıl ve tüylerden tamamen kurtulmak isteyenlerin uygulayabilecekleri yöntemler, şu şekilde sıralanabilir:

  • Ağda yöntemleri
  • Tıraş yöntemleri
  • İğneli epilasyonlar
  • Lazer epilasyon yöntemleri
  • Buz lazer epilasyonlar

Genital bölge, kadınların en hassas davrandıkları bölgesidir. Bu özel bölge, kendine has bakıma ve özel estetik görünüme sahiptir. Bu noktada kullanabileceğiniz en elverişli yöntemlerden birisi, Soprano ICE lazer yöntemidir.

Genital Bölgeye Herhangi Bir Zararı Bulunur Mu?

Epilasyon lazerleri kullanım esnasında, kıl köklerini hedef alır. Bu nedenler, lazer ışınları vücutta yayılım göstermez. Yalnızca uyguladıkları alan ve bölge üzerinde aktif olarak etki gösterir. Epilasyon lazerlerinin tümü, direk olarak kıl köklerini hedef alır. Vücudun diğer organları üzerinde, herhangi bir zarar oluşumuna neden olmazlar. Hamilelikte, ilk üç ay boyunca lazer epilasyonun yapılması kesinlikle yasaktır. Sonrasında, doktor tavsiyelerine uygun olarak lazer epilasyondan yararlanabilirsiniz. Lazer epilasyon yöntemleri, her bireyde uzman eşliğinde yaptırılmalıdır.

Halk arasında sıklıkla, lazer sistemli epilasyonun genital bölgeye uygulanması sonucunda, kısırlık yaptığı konuşulmaktadır. Lazer epilasyon yöntemlerinin yumurtalıklara zarar verdiği konusu da en sık rastlanılan yan etkiler arasında yer alır. Bu uygulamanın yaklaşık olarak 20 yıldır aktif şekilde kullanıldığı bilinmektedir. Uzmanlar, lazer ışınlarının yumurtalıkları olumsuz etkileyebileceği ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamıştır.

Özel bölge lazer epilasyon işlemlerinde, bu bölgenin hassas olmasından ötürü Alexandrite ya da klasik diode lazer yöntemleri kullanıldığında, bölgede kızarıklık ve hafif yanıklar görülme ihtimali oldukça fazladır. Bu açıdan, bu yöntemler oldukça az tercih edilmektedir. Doku itibariyle en hassas bölge olan genital bölge için en uygun lazer tabanlı epilasyon yöntemi, buz lazer teknolojisidir.

Buz lazer, en yeni teknolojiye sahip olan lazer epilasyon yöntemidir. Bu teknoloji Soprano ICE Buz Lazer olarak isimlendirilir. Eksi 3 dereceye kadar soğutan sistem, ağrı ve acı hissini de en aza indirir. Bu açıdan, özellikle genital bölgede en sık tercih edilen lazer epilasyonu olarak öne çıkar.

Genital Bölge Lazer Epilasyonu Acı Ya Da Ağrı Verir Mi?

Genital bölge tüylerinin alınması işleminde, genellikle ağda ve jilet kullanılmaktadır. Bunlara ek olarak tüy dökücü kremlerden de faydalanıldığı görülmektedir. Kullanılan bu yöntemler, zaman içinde kıl dönmesi, batık ya da renk koyulaşmalarına neden olur.

Günümüzde gelişmiş lazer epilasyon yöntemleri sayesinde, tüm bu risk ve yan etkiler en aza indirilir. Birçok kişi, lazer epilasyonların genital bölgeye acı vereceği düşüncesiyle bu yöntemden kaçınmaktadır.

Genital bölgede yer alan kıllar, vücudun diğer bölgelerine nazaran daha yoğundur. Renkleri de daha koyu tonlara sahiptir. Bu nedenlerden dolayı, klasik lazer sistemli epilasyonlar kullanıldığından, genital bölgede acı hissi oldukça yoğundur.  Yeni nesil epilasyon cihazlarında yapılan iyileştirmeler, ağrı ve acıyı en aza indirir.

Lazer tabanlı epilasyon yöntemleri, gün geçtikçe kendisini geliştirmektedir.

Genital Bölge Lazer Epilasyonu Kısırlığa Neden Olur Mu?

Toplumda genital bölgeye olan önyargıların neredeyse tümünü, bu alana lazer epilasyon uygulandığında, yaşanabilecek kısırlık problemi oluşturur. Bu alanda uzman kişilerin açıklamaları ve yıllardır kesintisiz şekilde yapılan lazer yöntemleri detaylı bir şekilde incelendiğinde, lazer tabanlı epilasyonların kısırlığa neden olmadığı açık ve net şekilde görülebilir.

Lazer epilasyon cihazlarının gittikçe gelişmesi ve bu alanda yaşanan teknolojik gelişmeler, yan etki ve riskleri de en aza indirmiştir. Bu açıdan kişiler rahatlıkla bu uygulamaların sağladığı faydalardan yararlanabilir. Günümüzün gelişen teknolojisi, genital bölge hijyenini de destekler niteliktedir. Lazer tabanlı epilasyon yöntemlerinin bu alanda tercih edilmesi, güvenilir olduklarının ispatı niteliğindedir.

Kısırlık yapan birçok farklı etmen bulunur. Bu konu ile ilgili en net ve ayrıntılı bilgilere uzman hekiminiz vasıtasıyla da ulaşabilirsiniz. Lazer epilasyonun sağladığı faydalar göz önüne alındığında, özellikle genital bölge temizliği için ne kadar elverişli ve uygun olduğu da görülebilir.

Genital Bölge Epilasyonu İçin En Uygun Cihaz Hangisidir?

Birbirinden farklı yöntemler bulunur. Kişinin hangi epilasyon yöntemine daha yatkın olduğuna, doktor tetkikleri sonrasında karar verilmektedir. Genital bölge için farklı epilasyon yöntemleri incelendiğinde, genellikle ağrılı ve acılı yöntemler olduğu görülmektedir. Buz lazer yöntemi ise tüm diğer epilasyon yöntemleri arasında en ağrısız ve acısız olan yöntemdir. Bu yönüyle genital bölge epilasyonunda oldukça sık tercih edilmektedir.

Yan etkisiz ve hızlı bir epilasyon yöntemi için patentli ICE teknolojisinden yardım alabilirsiniz. Genital bölge epilasyonlarının oldukça hassas yapıda uygulanması ve bölgenin korunması gereklidir. Ice teknolojisin sağladığı imkanlar sayesinde, soğutma yapan başlık yardımıyla epilasyon uygulanabilir. Acı hissi, bu şekilde en aza iner. İşlem esnasında ısı -3 dereceye indirilerek soğutma yapan acısız yöntemden faydalanılır. Ağrı eşiği düşük olan kişiler, ICE teknolojisi yardımıyla konforlu bir epilasyon deneyiminden yararlanabilir.

Genital Bölge Epilasyonunda Yan Etkiler Bulunur Mu?

Lazer sistemli epilasyonlarda, FDA onayı bulunmayan cihazlar kullanılmamalıdır. Bununla birlikte alanında uzman olmayan kişiler tarafından da uygulanmamalıdır. Hatalı dozlarla yapıldığında lazer epilasyon vücutta yanık ya cilt renk değişiklikleri yapabilir. Bununla birlikte, istenmeyen komplikasyonlar da yaşanabilir. Genital bölge epilasyonunda da bu noktalara dikkat edilmesi gerekir.

Buz lazer yöntemi, FDA onayına sahiptir. Güvenli bir yöntem olmasıyla yaygın olarak tercih edilmektedir.

Genital Bölge Epilasyonu Sonrası Özel Bakım Gerekir Mi?

Genital bölgeye uygulanan epilasyon sonrasında, herhangi bir özel bakım gerekmez. Vücudun diğer bölgelerine uygulanan prosedür burada da uygulanır. Uygulanan buz lazer sonrasında, kişilerin şu noktalara özel olarak dikkat etmesi gerekir:

  • Operasyonun ardından 24 saat boyunca duş almamanız gerekir. Duş ihtiyacınız olsa bile sıcak duştan uzak durmalısınız.
  • Operasyon sonrasında belli bir süre saunaya girmemelisiniz.
  • Uygulama bölgesinde tahriş oluşturabilecek derecede sıkı çamaşır giymemelisiniz.
  • Doktorunuzun önerdiği krem ya da losyonları kullanmak cildinizi yatıştırır.

Genital Bölge Epilasyonu Kaç Seans Sürer?

Genital bölge epilasyonu uygulamasının kaç seans uygulanacağı konusu değişiklik gösterir. Cilt rengi ya da kıl yapısı gibi faktörler bu noktada belirleyicidir. Ortalama olarak 6 ya da seans sonunda, genital bölge kıllardan arındırılmış olur. Uygulama bu şekilde uygulandığında yeterli olmaktadır. Kıl yapısına bağlı olarak değişen bu süreler, buz lazer uygulayıcısı tarafından net şekilde belirtilir. Ortalama 7 ya da 8 hafta sonunda, kişiler istedikleri sonuca rahatlıkla ulaşabilir.

Lazer epilasyon yöntemleri, genital bölge için herhangi bir risk teşkil etmez.

*Bu bir ilandır*

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün