Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Eylül 2021 Çarşamba

BASE beşinci kez kapılarını açıyor!

BASE, Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yıl beşinci kez gerçekleştirilecek olan BASE’e, 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Tophane-i Amire ev sahipliği yapacak. Sergide 32 üniversiteden yüz yeni mezun sanatçı adayının 114 eseri yer alacak. Etkinlik,Türkiye’deki üniversitelerin resim, heykel, fotoğraf, video, baskı, grafik tasarım, cam ve seramik, geleneksel Türk sanatları bölümlerinden yeni mezun sanatçı adaylarının eserlerini Derya Yücel’in küratörlüğünde bir araya getiriyor. Bu yılki teması ‘Rezonans’ olarak belirlenen BASE, eş zamanlı olarak base.ist adresinden de online olarak ziyaret edilebilecek

 

31. Akbank Caz Festivali ‘Şehrin Caz Hali’ni Sunar

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 1-10 Ekim tarihleri arasında on farklı mekânda, Türk caz sahnesinden yüzün üzerinde sanatçının birbirinden özel performansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festival, 31. yılını caz müziği ile farklı müzik türlerinin bir araya geldiği bir seçki ile kutlayacak. Bu yıl bazı konser mekânlarında dansçıların çevrimiçi yayınlanacak dans performanslarını da izleyeceğiz. Açılış, 1 Ekim’de Galataport İstanbul Paket Postanesinde Elif Çağlar’ın caz ile başka türleri harmanlayan şarkıları ve funk, caz, dünya müziğini repertuarında birleştiren Defjen Daf Ensemble’ın dokunuşuyla olacak. Babylon, Zorlu PSM, The Badau, Nardis Jazz Club, Bova’ya bu yıl Galataport İstanbul Paket Postanesi̇ ve festivale yeni eklenen açık hava sahneleriyle Müze Gazhane, Swissotel Sultan Park eşlik ediyor. Callinghouse, festivalin dinamik sahnesine ev sahipliği yaparken Cazlı Brunch, Bizim Tepe’de Flapper Swing Band performansı ile gerçekleşecek. Program hakkında www.akbankcaz.com adresinden bilgi alınabilir.

 

Candeğer Furtun’un ilk retrospektif sergisi Arter’de açıldı

Arter’in, yaklaşık üç yıla yayılan bir hazırlık sürecinin ardından Selen Ansen küratörlüğünde gerçekleştirdiği sergi, Candeğer Furtun’un retrospektif niteliğindeki ilk sunumu olma özelliğini taşıyor. Furtun’un altmış yıla yayılan üretimini kapsayan seçki, sanatçının seramiğe dair özgün yaklaşımlarını sunarken, pratiğinin yaşamsal, felsefi, tarihsel, toplumsal ve siyasi sorunsallardan beslenen katmanlarına da ışık tutuyor. Sanatçının 1960’lı yıllardan bu yana ürettiği seramik ağırlıklı heykellerden, nesnelerden ve üretim süreçlerine yakından tanıklık eden arşiv malzemelerinden oluşan sergi, 17 Nisan 2022 tarihine kadar Arter’in giriş ve -1. kat galerilerinde ziyaret edilebilir.

 

İstanbul Fringe Festival 2021 Hybrid’de sıra dışı performanslar

Türkiye ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri katılımcılarla buluşturan üçüncü İstanbul Fringe Festival 2021 Hybrid, 17 Eylül’de Müze Gazhane’de başladı. Festivalde Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Macaristan, Polonya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’dan otuz farklı ekibin işleri yer alacak. Mekânlarda fiziksel olarak gerçekleşecek dokuz etkinliğin yanı sıra, online platformlarda da 16 gösteri katılımcılarla buluşacak. Programda ayrıca fiziksel ve online olmak üzere toplamda on workshop yer alıyor. Etkinlik, 26 Eylül’de sona erecek. Biletler Mobilet’te.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün