İsrail Başbakanı Bennett, ´Küresel Siber Kalkan´ için uluslararası işbirliği çağrısı yaptı

İsrail Başbakanı Bennett, günümüzde su kaynakları, elektrik, gıda, ulaşım dahil olmak üzere tüm endüstrilerin siber saldırılara karşı savunmasız olduğunu vurguladı. Bennett, artan tehditle mücadele etmenin en iyi yolunun devletlerin özel sektör ile birlikte çalışması olduğunu belirtti.

Dünya
22 Eylül 2021 Çarşamba

İsrail Başbakan Naftali Bennett, geçtiğimiz günlerde uluslararası siber güvenlik konusunda yaptığı açıklamada yeni bir girişim oluşturma planlarından bahsetti. Tel Aviv Üniversitesindeki siber güvenlik konulu konferansta konuşan Bennett, diğer ülkeleri bu girişimde İsrail'e destek olmaya çağırdı. Güçleri ve kaynakları birleştirmek amacıyla küresel bir siber kalkan oluşturmanın öneminden bahseden Bennett, bu yeni girişim için  birçok ulusun bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayarak “Yalnız savaşırsak kaybederiz, ancak birlikte savaşırsak kazanırız” dedi. Başbakan, konuşmasında ülkelerin su ve elektrik temini, gıda, uçak ve arabalar da dahil olmak üzere tüm endüstrilerinin siber saldırılara karşı savunmasız olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bu tür saldırıları gerçekleştirmenin kolay olduğunu ve bu tehditlerin katlanarak artacağından endişe duyduğunu söyledi.

Bu tür bir tehditle başa çıkmak için özel sektörde çalışan insanların en iyi donanıma sahip olduğunu bildiren Bennett İsrail ordusunda görev yapanların siber istihbarat kapsamında yoğun deneyime sahip olduğundan bahsetti. Başbakan, İsrail'in siber teröre karşı ulusal çıkarlarını korumak amacıyla özel sektör firmalarıyla birlikte çalışmanın öneminden bahsetti. Bennett, siber terörün ulusal güvenliğe ve genel olarak dünyaya yönelik en büyük tehditlerden biri olduğunu ve bu konuyla mücadelede İsrail'de çok genç yaşta istihbarat alanında askerlik yapan yetenekli, zeki gençlerin olduğunu dile getirdi. İsrail'in sırrının bu zeki insan gruplarıyla birlikte çalıştırmasında gizli olduğunu sözlerine ekledi.

Bennett, dünya çapında siber teknolojiye yatırılan tüm fonların yüzde 41'inin İsrail'deki firmalara gittiğine dikkat çekti. Başbakan, fikirleri tek bir yerde toplamak yerine yaymanın İsrail'in önemli güçlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Naftali Bennett, çevrimiçi bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşmış yüksek teknolojiye sahip Cyota adlı şirketinin satışından milyonlar kazanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün