İftira ve İnkarla Mücadele Birliği: 5 yetişkin ´gamer´dan 1´i çevrimiçi antisemitizme uğruyor

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği´nin (ADL) yaptığı incelemelere göre, çevrimiçi oyun oynayan yetişkinler yüksek oranlarda tacize uğruyor. Oyunculardan siyahiler, kadınlar ve Asyalılar en yüksek oranda taciz edilen kişiler olarak tespit edildi.

Dünya
17 Eylül 2021 Cuma

ADL’nin çarşamba günü yayınladığı bilgiye göre, çevrimiçi oyunlar oynayan 97 milyon Amerikalı arasında tacizin yaygın olduğunu ortaya çıktı. ADL’nin incelemelerine göre, yetişkin oyuncuların yüzde 83'ü, 13-17 yaş arasındakilerin ise %60’ı oyun oynarken tacize uğruyor.

Yetişkinler arasında, kadınların neredeyse yarısı, siyahi oyuncuların %42'si, Asyalı ve LGBTQ+ oyuncuların üçte birinden fazlası tacize uğradıklarını açıkladı. Müslüman oyuncuların dörtte biri tacize uğrarken Yahudi oyuncuların beşte biri antisemitizme uğruyor.

Gençlerin %17'sinin tacize uğradıktan sonra aileleri veya arkadaşlarıyla konuşmak istemedikleri, tacize uğrayanların %10'unun ise okulda başarısız olmaya başladığı belirtildi.

ADL’nin incelemeleri haziran ayında bir oyun ve e-spor analiz firması Nowzoo ile işbirliği içinde gerçekleştirildi. İncelemeler 1664 yetişkin ve 542 genç arasında yapıldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün