Romanya´da genç Türk futbolcunun rekoru

Romanya´da Gheorghe Hagi´nin takımı Farul´da oynayan 15 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Enes Sali, Romanya Ligi´nin en genç gol atan futbolcusu oldu.

Spor
15 Eylül 2021 Çarşamba

Enes, Farul'un Academica Clinceni'yi 5-0 yendiği maçta 15 yaş, 6 aylık olarak gol atıp adını tarihe yazdırdı. Genç futbolcu, "Hagi tarafından oynatılmak benim için büyük gurur. Çok küçük yaşlardan beri futbolu çok seviyorum. Hedefim kazanabileceğim kadar maç kazanmak. Kendime güveniyorum" dedi.

Gheorghe Hagi ise, "Enes Sali hakkında çok güzel şeyler duyacaksınız. Onun kadar yetenekli oyuncuyu bulmak hiç kolay değil. Ona babası gibi göz kulak olacağım" sözleriyle genç futbolcuyu destekleyeceğini belirtti.

Kanada doğumlu Rumen vatandaşı olan Enes Sali'nin ailesi, Romanya Türk'ü. Barcelona scoutları kendisini altyapı turnuvasında keşfederek kadrolarına katmak istedi. Ancak FIFA'ya taşınan dava sonucunda Barcelona, Enes Sali'yi serbest bırakmak zorunda kaldı. Gheorge Hagi de devreye girerek genç yeteneği kadrosuna kattı.

Enes Sali, Farul Constanta formasıyla üç maça çıktı ve bir gol attı. Genç oyuncu ayrıca Romanya U16 takımında da oynuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün