İsrail ve Hamas arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor

İsrail jetleri, İsrail´e 3 gün üst üste atılan roketlere yanıt olarak pazar gecesi Gazze´ye hava saldırıları düzenledi.

Dünya
13 Eylül 2021 Pazartesi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) jetlerinin hava saldırısı sırasında Hamas tarafından bir roket daha ateşlendi, ancak roket Demir Kubbe savunma sistemi tarafından durduruldu, ardından IDF jetleri Hamas kontrolündeki kıyı yerleşim bölgesindeki ek hedeflere saldırdı.

IDF yaptığı açıklamada jetlerinin, bir eğitim tesisi, bir depolama alanı, bir yeraltı tüneli ve gece boyunca İsrail'e ateş açan makineli tüfekler dahil olmak üzere dört Hamas askeri bölgesini hedef aldığını belirtti.

Pazar günü erken saatlerde, İsrail'e üst üste üçüncü gün roket atıldığında, Sderot şehrinde sirenler çaldı. Atılan roketler Demir Kubbe sistemi tarafından engellendi.

Altı Filistinli teröristin geçen pazartesi günü yüksek güvenlikli bir İsrail hapishanesinden kaçmasının ardından İsrail ile Filistinliler arasındaki gerilim artmıştı. İsrail güvenlik güçleri o zamandan beri mahkumlardan dördünü yakaladı.

Hamas, İsrail'den Gazze'ye yönelik ekonomik ablukayı kaldırmasını talep ederken, İsrail Hamas'tan iki İsrailli sivili serbest bırakmasını ve elinde tuttuğu iki ölü İsrail askerini iade etmesini istiyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün