CIA Direktörü, Kabil´de Taliban lideriyle görüştü

CIA Direktörü Burns, Taliban´ın fiili lideri Abdul Gani Baradar ile Kabil´de yaptığı gizli görüşmede, ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi için verilen sürenin uzatılmasını istedi.

Dünya
24 Ağustos 2021 Salı

Afganistan'da 15 Ağustos'ta Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından yaşanan kaos sürerken, CIA Başkanı William J. Burns’ün dün gece Kabil’de Taliban’ın fiili lideri Abdül Gani Baradar ile görüştüğü belirtildi. Bu görüşme Afganistan yönetiminin ele geçirilmesinden sonra Taliban ve Beyaz Saray arasındaki en üst düzey yüz yüze görüşme oldu.

Görüşmede hem Biden yönetiminden hem de Taliban’dan üst düzey isimlerin yer aldığı belirtildi.

CIA'den bir yetkili, Taliban ile yapılan gizli görüşmenin ABD ordusunun Amerikan vatandaşları ve Afgan müttefiklerine hava ikmalini tamamlaması için yaklaşan 31 Ağustos tarihi hakkında olduğunu açıkladı.

Biden yönetimi, ABD ve Batı ülkelerinden on binlerce vatandaşın yanı sıra Taliban'dan kaçmak isteyen Afgan müttefiklerinin tahliyesine yardımcı olmak için ABD güçlerini ay sonundan sonra ülkede tutması için bazı müttefiklerin baskısı altında bulunuyor.

İngiltere, Fransa ve diğer batı ülkeleri, personellerini Afganistan’dan tahliye etmek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. Ancak bir Taliban sözcüsü, ABD'nin birliklerini 31 Ağustos’tan sonra çekmemesi halinde, bu durumun sonuçları olacağını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün