Naftali Bennett: "Delta´yı yenebiliriz, bu bizim elimizde"

İsrail Başbakanı Naftali Bennett cuma sabahı takviye aşısını olmadan hemen önce, "Üçüncü dozu olursak, dördüncü karantinayı durdurabiliriz" dedi.

Dünya
20 Ağustos 2021 Cuma

49 yaşındaki Naftali Bennett, hükümet 40 yaşın üzerindeki tüm İsrailliler için üçüncü dozu onayladıktan kısa bir süre sonra, cuma sabahı 3. doz aşısını yaptırdı.

Bennett, vatandaşların üçüncü doz aşıyı yaptırması halinde, ailelerin bir ay sonra Roş Aşana bayramını birlikte kutlayabilecekleri belirtti. Bennett, “Kendinizi, ekonomimizi, güvenliğimizi, çocuklarımızın sağlığını koruyabilirsiniz. Delta'yı yenebiliriz ama bu bizim işbirliğimize bağlı. Bennett İsrail’in bu öncü çabadaki tüm verileri ve tüm bilgileri bütün ülkeler ile paylaşacağını belirtti. Diğer birçok ülkenin de aynı şeyi yaptığını duyduğuma sevindim, çünkü günün sonunda bu COVID'e karşı küresel bir savaş ve kazanmamız gerekiyor" dedi.

Bennett, ülke çapında üçüncü doz takviyesi olmak için bir insan akını olacağını umduğunu ve ülke genelinde yüzlerce aşı kompleksi daha açma talimatı verdiğini açıkladı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün