MesenCure: İsrail´den COVID-19 ilacı

İsrail, hastaların %88´ini hastaneden çıkaran COVID-19 ilacının kullanımını yaygınlaştıracak.

Dünya
12 Ağustos 2021 Perşembe

İsrail Sağlık Bakanlığı, hastaneden taburcu edilen 17 ağır hastadan 15'inin iyileşmesini sağlayan yeni COVID-19 ilacının kullanımını onayladı. MesenCure isimli ilaç, Rambam Tıp Merkezi tarafından Faz I/II çalışmasının bir parçası olarak test edildi. Bakanlık, ilgilenen herhangi bir İsrail hastanesinin Faz II denemelerinde yer almasına izin verdi. İlacın sahibi Bonus BioGroup şirketi, tedavinin güvenliğini ve etkinliğini doğrulamak için ilacı minimum 50 hastanın kullanmasını planlıyor.

BioGroup CEO'su Shai Meretzki, sağlıklı bir akciğer, hasta bir akciğer ve MesenCure ile tedavi edilen akciğerin laboratuvar görüntüsünü mayıs ayında The Jerusalem Post Gazetesi ile paylaşmıştı. Meretzki, "Tedavi edilen akciğer normal, sağlıklı akciğerle aynı görünüyor. İlaç, akciğere verilen hasarı tamamen önlüyor" dedi.

İlacın en çapıcı yanı ise, hastaların tedaviyi olduktan ortalama sadece bir günün ardından hastaneden taburcu ediliyor olması.

Şirket ilacın, kronik akciğer hastalığı, alt solunum yolu enfeksiyonları ve astım gibi hastalıkları tedavi etmek için de kullanılabileceğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün