COVID: Yeni İsrail ilacıyla hastaların %90´ı 5 gün içinde taburcu edildi

İsrail´de Sourasky Tıp Merkezi´nde bir ekip tarafından geliştirilen yeni bir ilaçla birkaç Yunan hastanesinde tedavi edilen 90 ciddi COVID-19 hastasının %90´ı 5 gün veya daha kısa sürede taburcu edildi.

Dünya
9 Ağustos 2021 Pazartesi

İlacın faz 2 denemeleri, geçen kış İsrail'de gerçekleştirilen orta ile ciddi durumdaki 30 hastadan 29'unun birkaç gün içinde iyileşmesini sağlayan faz 1 denemelerinin sonuçlarını doğrulamış oldu.

Sourasky Tıp Merkezi'nden Prof. Nadir Arber, "Bu çalışmanın temel amacı, ilacın güvenli olduğunu doğrulamaktı. Bugüne kadar her iki faz denemesinden hiçbir hastada önemli bir yan etki kaydetmedik" dedi.

Faz 2 denemesi, İsrail'de yeterli hasta olmadığı için Atina'da yapıldı.

Prof. Arber ve ekibi ilacı, profesörün 25 yıldır üzerinde çalıştığı ve vücutta doğal olarak bulunan CD24 adlı bir moleküle dayanarak geliştirdi.

Arber, "Bu ilaç hastalığın fizyolojisini ele almak için bir araç ve bulduğumuz için çok mutluyuz. Ancak bir tedavinin ilk aşamalarının bulguları ne kadar umut verici olursa olsun, sonuçlar plasebo alan hastaların sonuçlarıyla karşılaştırılana kadar hiç kimse hiçbir şeyden emin olamaz" dedi.

Ekip şimdi çalışmanın son aşamasını başlatmaya hazır. Çalışmaya yaklaşık 155 COVID-19 hastası katılacak. Bunların üçte ikisine ilaç, üçte birine ise plasebo verilecek.

Arber, “Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlamayı umuyoruz” dedi.

Arber, sonuçlar doğrulanırsa, tedavinin nispeten hızlı ve düşük bir maliyetle sağlanabileceğine söz verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün