Genç Müzisyen Yusuf Öziel´in müzikal yolculuğu

Kültür&Sanat&Spor
4 Ağustos 2021 Çarşamba

Liana Yakar

17 Haziran tarihli Şalom ArtıOnsekiz içeriğimizde Yusuf Öziel’i Caddebostan Sahilindeki performansı ile yakalamıştık. Bu sefer de onu ve müzikle yolculuğunu daha yakından tanımak için evinde ziyaret ettik.

Bize kendinden bahsedebilir misin?

Adım Yusuf Öziel. 29 yaşındayım. Kendimi bildim bileli müzik yapıyorum. Küçük yaşlarda başladım ve bu şekilde de devam etti.

Müziğe olan ilgin nasıl başladı?

Çok küçük yaşlarda başlamıştı. Yedi yaşındayken piyanoda ya da gitarda bir şeyler duyduğumda çalasım geliyordu. Aynı şekilde televizyonda ya da radyoda bir şarkı duyduğumda içimden hemen söylemek geliyordu. Bu şekilde de kendimi pekiştirmiş oldum. Küçüklükten beri süregelen müzik ilgim, zamanla da büyüdü ve olgunlaştı. Müzikten hiç kopmadım.

 Söylemekten keyif aldığın şarkılar var mı?

Tabii ki, olmaz mı? Birçok güzel şarkı var zaten benim için. İçlerinden en çok sevdiğim Queen’den ‘Bohemian Rhapsody’ mesela… Türkçe olarak da Ayten Alpman vardır eskilerden, onun da ‘Tek Başına’ şarkısına bayılırım.

(Yusuf bizi kırmayıp bu soruyu takiben sevdiği parçalardan kısa kesitler söylüyor. Videoya Şalom web sitesinden veya Şalom TV Youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.)

Müzik sektöründe ileriye dönük planların var mı?

Aslında düşündüğüm birçok şey var. Zamanla bazı fırsatları da değerlendireceğim. İleriye dönük projeler olabilir ama daha hiçbir şey belli değil, düşünme sürecindeyim.

 

Yusuf aktif bir şekilde “Yusuf Öziel” Youtube kanalından ve @yusufoziel Instagram sayfasından müzikle ilgili paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Ara ara gerçekleştirdiği canlı mini konserler özellikle yasakların olduğu pandemi günlerinde çok ilgi gördü. Kendine has yorumlamaları ve harika sesiyle geleceği oldukça parlak duruyor. Birebir şarkıları yorumlamanın yanı sıra bazı remiks parçaları da bulunuyor.

Yusuf’a katılımı ve içten cevapları için teşekkür ediyoruz.


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün