#HelpTurkey kampanyası ve son dakika yangın haberleri

Farklı illerden gelen son dakika yangın haberleri, yürekleri dağlamaya devam ediyor.

Toplum
2 Ağustos 2021 Pazartesi

Türkiye'de devam eden orman yangınlarıyla ilgili sosyal medyada #HelpTurkey (Türkiye'ye yardım edin) etiketiyle başlatılan kampanya kapsamında uluslararası kamuoyuna yardım çağrısında bulunuldu.

Pazar gecesi başlatılan ‘Küresel Çağrı’ kampanyası çerçevesinde sosyal medya kullanıcıları milyonlarca ileti paylaşarak Türkiye'ye itfaiye uçakları gönderilmesini istedi.

"Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum" cümlesiyle başlayan iletide İngilizce olarak, "112 adet yangın nedeniyle mahvolduk, perişan olduk. Durduramadıklarımız (orman yangınları) hala çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu yangınları durdurmak için yeterli yangın söndürme uçağımız yok. 8 insanı, çok sayıda hayvanı ve ormanlarımızı kaybettik. Lütfen bize yardım edin. Acilen uçaklara ihtiyacımız var. Yalnız bir dünyamız var. Küresel çapta sesimizi duyurmaya ihtiyacımız var. Lütfen bu mesajı yayın" ifadeleri yer alıyor.

Küresel yardım çağrısının yer aldığı sosyal medya kullanıcılarının iletisinde BM ve AB de etiketleniyor. #HelpTurkey (Türkiye'ye yardım edin) #TurkeyIsBurning (Türkiye yanıyor) gibi ifadeler yer alıyor.

AB, Türkiye'de devam eden yangınlara müdahale etmesi için İspanya'dan iki adet, Hırvatistan'dan bir adet Canadair tipi uçak gönderileceğini açıkladı.

Ülke çapında devam eden ve kontrol altına alınan yangınlar ise şu şekilde:

Antalya

12 farklı noktada çıkan yangınlardan Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerler kontrol altına alınırken Alanya ilçesinde, pazar gündüz saatlerinde kontrol altına alınan Güzelbağ Mahallesi'ndeki orman yangını tekrar başladı.

Kemer ilçesinde 3 farklı noktada pazar saat 13.00 sıralarında orman yangını çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter'dan, "Antalya ili Kemer ilçesi Kuzdere mevkiinde 13:05 saatinde çıkan orman yangınına 13:10 itibarı ile ilk müdahale yapılmış, yangın 13:30 itibarı ile kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam ediyor" mesajını paylaştı.

Muğla

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kavaklıdere'de çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bodrum ilçesinde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Bodrum'daki yangından 3 saat sonra Milas ilçesinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler kısa sürede geniş bir alana yayılıp Bodrum'a ulaştı.

Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Marmaris ilçesindeki orman yangınının 4'üncü gününde alevler henüz kontrol altına alınamadı. 

Denizli

Pamukkale ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin ve vatandaşların çabalarıyla söndürüldü. Yaklaşık 1,5 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün