Filistinli başkan İsrailli vekili meclisten zorla çıkarttı

Aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben Gvir, oturuma başkanlık eden Joint List milletvekili Ahmed et-Tıybi´yi ´terörist´ olarak adlandırmasının ardından pazartesi gecesi meclis salonundan atıldı.

Dünya
28 Temmuz 2021 Çarşamba

İsrail Parlamentosu’nda Filistinlileri temsil eden Ahmed et-Tıybi’nin başkanlığında düzenlenen oturumda COVID-19 kısıtlamaları tartışması sırasında kürsüye çıkan Ben Gvir, konuşmasına et-Tıybi'ye değil, salondaki ileri gelenlere atıfta bulunarak “Knesset Sözcüsü Sayın Bakanımızın izniyle Ekselansları” diyerek konuşmasına başladı.

Oturumun devam ederken Tıybi ile İsrail’in eski Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir arasında sözlü tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesinin ardından Ben-Gvir, Tıybi'yi "Suriye Parlamentosu üyesi olması gereken bir terörist" olarak nitelendirdi.

Tıybi ise kendisine yönelik terörist ifadesini kullandığı için meclis güvenliğine, Ben-Gvir’i Knesset’ten kovmaları talimatını verdi. Güvenlik güçleri, çıkmayı reddeden Ben-Gvir’i Knesset’ten yaka paça dışarı çıkarttı.

İsrail basınında yer alan haberlerde ise, oturum sırasında et-Tıybi ile Ben-Gvir arasında yaşanan olay olağandışı olarak nitelendirildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün