Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
28 Temmuz 2021 Çarşamba

Zülfü Livaneli ile ‘Sevdalım Hayat’ konseri Harbiye Açıkhava’da

Zülfü Livaneli, bugüne dek yaptığı film müzikleri ile şarkılarının hikâyelerini, anılarını Livaneli Filarmoni Orkestrası eşliğinde 11 Ağustos tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesinde anlatacak. Orkestrayı ülkemizin en önemli şeflerinden Rengim Gökmen'in yöneteceği konserde, opera sanatçıları Teyfik Rodos, Zeynep Halvaşi ve Görkem Ezgi Yıldırım solist olarak yer alacaklar. KerkiSolfej Konserleri kapsamında Türkiye turnesine başlayan ve birçok şehri kapsayan ‘Livaneli ile Sevdalım Hayat - Şarkıları ve Öyküleri’ turnesi ile Livaneli'nin unutulmaz şarkıları yeniden yorumlanacak.

Judith Malika Liberman ile Adalar’da Masal Akşamları

 

 30 ve 31 Temmuz akşamları, Judith Malika Liberman masallarıyla bu türün severlerini ay ışığında eşsiz bir yolculuğa çıkaracak. Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı’nda geçekleşecek olan etkinlikte Liberman’a Tahir Ayne ve Tahir Baba müzikleriyle eşlik edecek. Saat 20.00’de gerçekleşecek program herkese açık olacak.

Benzer bir etkinlik, yine Judith Malika Liberman ve Öykü Tekşen tarafından ‘Bir Masal Adıyla’ ile 4-5-6 Ağustos tarihlerinde saat 18.00’de Burgazada’da gerçekleşecek. Bu gösteriye katılmak için katılımcıların kayıt formu doldurmaları gerekiyor. Her iki etkinlik İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor.

Aqaş Sevgi Enerjisi

 

Hamam Arts Hub & Helo hayata karşı duyulan bağlılık ve ilgi ile oluşan yaşamsal süreci ve yaydığı enerjiyi irdeleyen Aqaş Sevgi Enerjisi’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşen ve yaşamla olumlu anlamda bağlantı kuran ‘Aqaş’, gelişen teknoloji, farklılaşan düşünce yapısı ile doğadan, gelenekten uzaklaşan günümüz insanına sevgiyi ve sevginin yarattığı enerjinin olumlu etkilerini anlatmaya çalışıyor. Aralarında Ahmet Yeşil, Akın Ekici, Ataman Oğuz, Bahadır İşler, Bülent Bakan, Deniz Gökduman, Deniz Pireci, Eda Çığırlı, Eda Özçelikbaş, Farnaz Vakili, Gamze Soykan, Gizem Enuysal, Güngör İblikçi, Haydar Ekinek, Hayri Emrar Ertaş, Işıl Gönen, Joel Menemşe, Melis Boyacı Metin Kafkas gibi isimlerin yer aldığı sergide sanatçılar, içinde bulunduğumuz zaman diliminde sevginin enerjisini kendilerine ait dille oluşturdukları yapıtlarda anlatıyorlar. Sergi, hafta sonları hariç 4 Eylül’e kadar randevu ile gezilebilir.

‘Section: G-G’ Sergisi

 

Şehrin popüler mekânlarından Setup (Kabataş Set üstü), çok özel bir fotoğraf sergisini meraklısıyla buluşturuyor. Fotoğraf sanatının önemli temsilcilerinden Gabriel Vorbon’un ‘SECTION: G-G’ adlı sergisi, yaz boyunca Setup’da sanatseverlerle buluşacak. Haydar Akdağ küratörlüğünde hazırlanan sergide yer alan eserler, sanatçının objektifini çevirdiği her coğrafya ve bedende geniş zamana yayılan bir üretim seçkisinden oluşuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün