Yahudi asıllı komedyen Jackie Mason vefat etti

Küçük yaşta din adamı olarak başladığı yaşantısına Broadway´in ünlü stand-up komedyeni olarak devam eden Jackie Mason 93 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya
26 Temmuz 2021 Pazartesi

Mason'ın arkadaşı ve boşanma avukatı Raoul Felder, ölümü The New York Times'a doğruladı.

Mason’ın babası, dedesi ve büyük büyük babası hahamdı. Mason da onların ayak izlerini takip etti ve 25 yaşında haham olarak atandı, ancak üç yıl sonra ailesinin geçimini sağlamak için din adamlığını bıraktı.

Mason bu yılın başlarında The Jerusalem Report'a verdiği röportajda, Kuzey Karolina'daki Weldon'da haham iken verdiği vaazlar sırasında komedyenlik yaptığını belirtti.

Mason, “O kadar komik olduğum söylentisi çıktı ki, Yahudi olmayanlar da beni dinlemeye gelmeye başladı. Bir noktada cemaatte Yahudilerden daha fazla Yahudi olmayan vardı. İşte o zaman komedyen olacağımı anladım” dedi.

Mason’ın kariyeri, 1980'lerde Tony Ödülü kazanan ve bir TV şovuna dönüştürülen tek kişilik Broadway gösterisi “The World According Me” ile yükselişe geçti.

Mason 1999'da The New York Daily News'e şunları söylemişti: "Broadway'in gelmiş geçmiş en başarılı isimlerinden biriyim. Orada sahne almayı seviyorum çünkü seyirciler çok saygılı. Hepsi benim arkadaşım. Bu yüzden onlara birkaç saatliğine bazı fıkralar anlatıyorum herkes gülüyor ve iyi vakit geçiriyor.’’

Mason “Renkli, dinamik bir karakter” olarak adlandırdığı eski Başkan Donald Trump'ı destekleyen birkaç komedyenden biriydi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün