Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
14 Temmuz 2021 Çarşamba

‘Bütün Kuşlar Benim Bahçeme Gelir’

Şafak Şule Kemancı’nın Depo’da gerçekleşen ilk kişisel sergisi Bütün Kuşlar Benim Bahçeme Gelir’, adını Küçük İskender’e ait bir mısradan alıyor. Sınır/sız ekibinin küratörlüğündeki sergi, bütün kuşları etrafına toplamak isteyen davetkâr ve oyuncu bir bahçe, queer (cinsel yönelimlerden bağımsız şekilde) ve feminist bir ekosistem yaratıyor. Politik ve toplumsal olarak yalnızlaştırılmış, izole edilmiş ve sınırlanmış bedenlerin aşkın bir ifade alanı bulduğu bu bahçede sanatçı zamanı ve mekânı, bedeni, ikiliği ve normu aşan bir yapı kurguluyor. Sergide polimer kilden heykeller, cam altı resimleri ve duvar kâğıdının yanı sıra lateks, suni deri ve suni kürk gibi fetiş malzemeleri kullanılarak yapılmış heykeller yer alıyor. Sergi, 1 Ağustos’a kadar açık.

İBB Kent Orkestrası ile müzik dolusu geceler

Geçtiğimiz yıllarda İstanbulluların vazgeçilmezi haline gelen İBB Kent Orkestrası açık hava yaz konserleri başladı. Orkestra, yerli ve yabancı şarkılardan oluşan repertuarıyla seyircilere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Şimdiye kadar Florya, Hasanpaşa Gazhane Müzesi açılışında gerçekleşen konserler, temmuz ayı boyunca sırasıyla Yakuplu Kent Ormanı, Haliç Sahili, Maçka Parkı ve Kartal Sahilinde ücretsiz olarak düzenlenecek.  

Zoe Ouvrier ve Arik Levy’nin ‘Doğal Birleşme’ Sergisi Pilevneli Mandarin’de

 

Zoé Ouvrier ve Arik Levy’nin eserlerinin yer aldığı ‘Doğal Birleşme’ sergisi, 1 Ağustos’a kadar Pı̇levnelı̇’nin Mandarin Oriental, Bodrum’daki mekânında devam edecek.  

Levy ve Ouvrier, eserlerinde şahsi ve kolektif hatıralara ve hislere ulaşmakta doğayı çıkış noktası olarak belirliyor. Fransa’da bulunan stüdyolarında doğa içerisinde ve birlikte çalışan çift, birbirleriyle etkileşim halinde yaşayışlarını sanatsal pratikleri perspektifinden aktarıyor.

Her iki sanatçı da eserlerinde insanların doğayla ve birbirleriyle ilişkilerinden, doğanın kendi içerisindeki etkileşiminden esinleniyor. Taşlar, mineraller, kayalar gibi doğaya ait formlardan beslenen Levy’nin heykelleri, Ouvrier’nin doğal materyaller kullanarak ürettiği rölyef duvar heykelleri ve paravanlarıyla harmoni yakalıyor. Sergi, hafta içi ve hafta sonu her gün 10.00-00.00 saatleri arasında izlenebilir

Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler

Kalyon Kültür, farklı teknik ve malzemelerle çalışan yedi sanatçıyı ‘Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler’ isimli sergide bir araya getiriyor. Sergi, doğanın kendine has örüntülerinin, mekanizmalarının ve manzaralarının yorumlanarak sanat yapıtlarına dönüşme fikrini ve sürecini zaman, emek, sabır ve detay kavramları üzerinden inceliyor. Sergide, Ali İbrahim Öcal, Ahmet Duru, Ayşe Gül Süter, Melis Buyruk ve Sadık Arı’nın yeni ve yakın dönem yapıtları yer alırken, Dikine Ongoing Project’in ‘Şey ve Tekrar’ isimli mekâna özgü uzun süreli performans ve video yerleştirmesi, Umut Sevgül ve Barbaros Kayan tarafından gerçekleştiriliyor. Sezgi Abalı küratörlüğündeki sergiyi 25 Kasım’a kadar görülebilir.    

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün