İzmir Sefarad Mutfağı

Silvyo OVADYA Toplum
14 Temmuz 2021 Çarşamba

İlk baskısı 2004 yılında, ikinci baskısı 2005 yılında yayınlanmış olan ve baskısı tükenen ‘Kaybolan ve Yaşayan 100 Tarifiyle İzmir Sefarad Mutfağı’ kitabının 3. baskısı Sefarad Kültürü Araştırma Derneği tarafından gerçekleştirildi. Ester Antebi, Sara Enriquez, Lina Eskenazi, Nüket Franco, Ora Gürkan ve Jinet Sidi Sarfati’nin çalışmaları ve yazıya dökmeleriyle 2004’te ortaya çıkan eserin tamamı muhafaza edilmiş olmasına rağmen değişen tekniklerden dolayı kitabın teknik çalışmaları tamamen yenilendi. Yazar kadrosunun çalışmalarıyla kitap gastronomi meraklılarının beğenisine sunuldu.

Boyos’dan Burmas de Tahina’ya, Burekas’dan Rulos de Espinaka’ya, Subya’dan Vişnada’ya, Empanadas’tan Fongos’a, Fritada de Hamsi’den Ojaldres de Karne’ye, Pişkado de Tierras’dan Saludozas’a, Boyos de Rayo’dan Yaprakes Falsos’a, Ahogadas’tan Avikas kon Espinaka’ya, Geina kon Salsa de Tomat’tan İgado kon Vinagre’ye, Kopetas de Espinaka’dan Molejas’a, Kolikas’tan Alburnia’ya, Aroz de Fiesta’dan Makaron Reynado’ya, Dulse de Naranca’dan Mustaçudos’a, Mogados’tan Maronçinos’a Pandespanya’dan Pinyonate’ye sayısız yemek tarifini bulabileceğiniz kitapla bu işe emek verenler İzmir Sefarad yemeklerini ölümsüzleştirdi. Kitabı, yayıncısı Sefarad Kültürü Araştırma Derneği’nin www.istanbulsephardiccenter.com sitesinden veya +90 501 3348710 numaralı telefonundan 125 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

Kitaba ulaşmak için

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi: (0552) 732 19 55

Gözlem Gazetecilik (Şalom): (0212) 240 41 44 – www.gozlemkitap.com

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün