“Finale göz kırptı!” Tarihi maça Cüneyt Çakır katkısı

Spor
30 Haziran 2021 Çarşamba

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Hırvatistan’ı uzatmada 5-3 yenen İspanya çeyrek finale yükseldi. Hırvatların 3-1 geriden gelip son 5 dakikada 3-3’ü buldukları maç uzatmanın sonunda tam sekiz gole sahne oldu. Karşılaşma EURO 2020’nin en güzel maçı olarak şimdiden belleklerde yerini aldı. 120 dakika boyunca düşmeyen tempoda maçı yöneten Cüneyt Çakır da önemli rol oynadı. Cüneyt Çakır kritik pozisyonlarda hep doğru karar verdi. Çaldığı düdüklerdeki zamanlaması kusursuzdu. Kartlarını yerinde kullanarak itirazlara izin vermeyen Çakır, yüksek adrenalinli maçta hiçbir an kontrolü elinden kaçırmadı.

İspanya ceza sahası içinde Koke’nin eline çarpan topta Hırvatlar penaltı bekledi. Ancak Çakır pozisyonun öncesinde İspanyol futbolcuya yapılan faulü iyi tespit etti. Hırvatistan’in skoru 3-2’ye getiren golüne ise İspanyollar çizgiyi geçmediği itirazında bulundu. Burada da kolundaki saati gösteren Çakır, “gol çizgisi teknolojisi” ile kendisine sinyal geldiğini oyunculara anlattı ve haklı olarak golü verdi.   

Karşılaşmada İspanyolların Alvaro Morata ile buldukları gole yardımcısı Tarık Ongun'un bayrağıyla Cüneyt Çakır ofsayt kararı verdi. VAR incelemesi de pozisyonun ofsayt olduğunu doğruladı.

Öte yandan Cüneyt Çakır, Avrupa Şampiyonaları tarihinde dokuzuncu kez görev yaptı ve turnuva tarihinin en çok maç yöneten hakemi rekoruna tek başına sahip oldu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün