Miami´de çöken binada 4 ölü, 20´si Yahudi olmak üzere 159 kişi kayıp

ABD´li Yetkililer, perşembe sabahı Miami´nin Surfside bölgesinde bir binanın kısmen çökmesi sonrasında dört kişinin öldüğünü ve en az 159 kişinin kaybolduğunu doğruladı.

Dünya
25 Haziran 2021 Cuma

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Miami Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, binanın tamamen çökebileceği endişesini dile getirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, kayıp kişiler arasında yaklaşık 20 Yahudi olduğunu doğruladı. 20 Yahudi’den herhangi birinin İsrail vatandaşlığına sahip olup olmadığı henüz belli değil.

Ortodoks Yahudilerden olan Chabad-Lubavitch (sosyal yardım faaliyetleri nedeniyle dünyanın en tanınmış Hasidik Yahudileri) topluluğunu kapsayan bir haber sitesi COLLive, dua edilecek kişiler listesinde düzinelerce isim yayınladı. Chicago Üniversitesi'nden Chabad olan 2 öğrencinin de kayıp listesinde olduğu belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail’in Miami Başkonsolosu Maor Elbaz ile konuşarak bölgedeki yıkım hakkında bilgi verdi.

Lapid konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘‘Miami'deki ve İsrail'deki dışişleri bakanlığı personeli, yaralılara ve ailelere yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu zor ve karmaşık bir olay ve bununla başa çıkmak zaman alacak. Mağdurların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü yardım için buradayız" dedi.

Yetkililer ayrıca bir kişiden fazla ölüm olabileceğine inanıyor. Miami itfaiye şefine göre binadan otuz beş kişi tahliye edildi ve iki kişi enkazdan çıkarıldı. Belediye başkanı, 15 ailenin binayı terk ettiğini açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün