İsrail, Filistinlilere 1,2 milyon doz COVID-19 aşısı verecek

Başbakan Naftali Bennett´in ofisinden cuma günü yapılan açıklamada, İsrail´in aşı kampanyasında yardımcı olmak için 1,2 milyon Pfizer-BioNTech aşısını Filistinlilere vermeyi planladığı belirtildi.

Dünya
18 Haziran 2021 Cuma

İsrail'in yeni başbakanı Naftali Bennett ve savunma- sağlık bakanlıklarının ortak açıklamasına göre Filistin Yönetimi ile COVID-19 aşısı için imzalar atıldı.

Anlaşma doğrultusunda kullanım süresi dolmasına az kalan yaklaşık 1,2 milyon doz BioNTech- Pfizer aşısı Filistin'e yollanacak. Açıklamaya göre dozlar İsrail'in halihazırdaki stoku ihtiyaçları karşıladığı için gönderiliyor. Gönderim tarihi ise henüz belli değil. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan bir kaynak da anlaşmayı doğruladı ve Filistin'e ağustos ya da eylül ayında Pfizer- BioNTech aşılarının ulaşmasının beklendiğini belirtti. İsrail açıklamasına göre ise eylülde ya da ekimde gelecek dozlar İsrail'e aktarılabilir. 

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Twitter ‘dan yaptığı paylaşımda, ‘‘İsrail bugün 1,2 milyon doz Pfizer aşısını Filistin Yönetimine hibe etti. Bölgedeki insanların yararına işbirliği yapmanın etkili yollarını bulmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün