Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
16 Haziran 2021 Çarşamba

‘Ya Da’ sergisi Zilberman Gallery’de devam ediyor

Belirli sosyo-psikolojik koşulların bireyler üzerindeki etkisine odaklanan çalışmalarıyla tanıdığımız Yaşam Şaşmazer’in insanın doğayla olan netameli ilişkisine yoğunlaştığı son sergisi ya da’, Zilberman Gallery’nin ev sahipliğinde 30 Haziran tarihine kadar devam ediyor.

Seçki, Şaşmazer’in insanın doğayla olan netameli ilişkisine yoğunlaştığı son dönem heykelleri ile soyutlamacı bir yaklaşımla ürettiği ondan fazla suluboya resimlerden oluşuyor.

 

‘Canlı Bir Etnografik Müze: Burgazadası’ kitabı raflarda

Şalom eski yazarlarından, tiyatro eleştirmeni Robert Schild’in kaleme aldığı ‘Canlı Bir Etnografik Müze: Burgazadası – Adadan İnsan Manzaraları’ adlı kitabı okurla buluştu. Adalı Yayınları tarafından yayımlanan eserde Schild, kendisinin ve görüştüğü diğer 82 kişinin Burgazada’ya olan sonsuz sevgisini dile getirirken, burada yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirtiyor. Yazar, kitabında adanın kendine has özelliklerinden ve yaşamından söz ediyor.

 

İş Sanat’tan ‘Şefin Tavsiyesi’

 İş Sanat yaz dönemi projelerinden ‘Şefin Tavsiyesi’ sanatseverlerle buluşuyor. Dünyanın ortak dili olan müziğin evrimini anlatan ‘Şefin Tavsiyesi’ başlıklı video dizisi aralarında güzel sanatlar, felsefe, gastronominin de yer aldığı, müziğin gelişimine eşlik eden disiplinlerin müzikle olan ilişkisine odaklanacak. İlk bölümü 8 Haziran tarihinde yayınlanan program, orkestra şefi, besteci Murat Cem Orhan ve tiyatro sanatçısı Alper Saldıran’ın birlikteliğiyle gerçekleşiyor. Beşer dakikalık videolardan oluşan seri, İş Sanat’ın sosyal medya hesaplarından yayınlanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün