Yair Lapid, 3 parti ile koalisyon anlaşmaları imzaladı

Yeş Atid lideri Yair Lapid, yaptığı koalisyon anlaşmalarıyla pazar günü Başbakan Binyamin Netanyahu´nun devrini sonlandıracak sekiz partili koalisyon hükümetini tamamlamaya yaklaştı.

Dünya
11 Haziran 2021 Cuma

Yeş Atid’in hükümeti kurmak için Yamina, Yeni Umut ve Mavi ve Beyaz partileriyle İsrail yasalarına göre cuma öğleden sonraya kadar koalisyon anlaşmalarını imzalaması, kamuoyuna açıklaması ve meclise sunması gerekiyor.

Hükümeti kurması beklenen Lapid-Bennett koalisyonu, 23 Mart seçimlerinde sandalye kazanan 13 partiden sekizi tarafından destekleniyor ve 120 üyeli mecliste 61 oya sahipler: Yeş Atid (17 sandalye), Mavi ve Beyaz (8), İsrail Evimiz (7), İşçi (7), Yamina (7 Milletvekilinden 6'sı), Yeni Umut (6), Meretz (6) ve Ra'am (4).

Ortaya çıkan koalisyon anlaşmaları kapsamında üst düzey bakanlık pozisyonları açısından, Yair Lapid hükümetin ilk iki yılında dışişleri bakanı olarak görev yapacak, Mavi ve Beyaz lideri Benny Gantz savunma bakanı görevine devam edecek. İsrail Evimiz lideri Avigdor Liberman hazine bakanı olacak. Yeni Umut lideri Gideon Sa'ar adalet bakanı olurken, Yamina'dan Ayelet Shaked ise içişleri bakanı olacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün