Cannes´da 5 İsrail filmi

Viktor APALAÇİ Sanat
9 Haziran 2021 Çarşamba

74. Cannes Film Festivali’nde İsrail sineması rekor sayıda, beş filmle temsil edilecek. İki yıl önce Berlin’de Altın Ayı Ödülü kazanan Nadav Lapid (46), Cannes ana yarışmasında ‘Ha’Berech /Ahed’s Knee’ ve Kısa Film Kategorisi’nde ‘The Star’ ile yer alacak.

Semih Kaplanoğlu’nun (58) Türk Sinemasını Cannes’da temsil edeceği ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde, Eran Korilin’in (48) ‘Let There Be Morning’i de yer alıyor. Semih Kaplanoğlu, Berlin’de 2010’da ‘Bal’ ile Gümüş Ayı ve Ekümenik Jüri Ödülü’nün sahibi olmuştu. ‘Bağlılık-Hasan’, yönetmenin ‘Bağlılık-Aslı’ (2019) ile başlayan üçlemesinin ikinci ayağı. Kaplanoğlu, Cannes’da evvelce yine Belirli Bir Bakış bölümünde 2007’de ‘Yumurta’ ile yer almıştı.

Shlomi Elkabetz’in (49) ablası Ronit Elkabetz’i merkezine alan ‘Black Notebooks’u Cannes’ın Özel Seansı’nda gösterilecek. 52 yaşında hayatını kaybeden İsrail sinemasının önde gelen yönetmen-oyuncusu Ronit Elkabetz, erkek kardeşiyle senaryosunu yazıp yönettiği ‘Gett-The Trial of Viviane Amsalem’ (2014) adlı başyapıtıyla uluslararası bir üne sahip olmuştu.

Pandemi sebebiyle gerçekleşemeyen 2020 Cannes Festivali’nin resmi seçkisinde yer alan iki İsrail filmi bu yıl özel seanslarda gösterilecek. Bunlar Nil Bergman’ın (52) ‘Here We Are’ (2019) ve Dani Rosenberg’in ‘The Death Of Cinema And My Father Too’su (2020).

74. Cannes Film Festivali 6-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün