Hamas, elinde tuttuğu İsrailli askere ait ses kaydı yayımladı

Dünya
9 Haziran 2021 Çarşamba

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, elinde tuttuğunu açıkladığı İsrailli askerlerden birine ait olduğu belirtilen ses kaydını yayımladı.

El Cezire televizyonunda yayımlanan bir programda, Hamas'ın 2011’de İsrail'le yaptığı ve İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında hapishanelerdeki Filistinli tutukluların serbest bırakıldığı anlaşma konu alındı. Programda ayrıca, Gazze'de tutulduğu belirtilen İsrailli askerin ses kaydına yer verildi.

Ses kaydında "Ben İzzeddin Kassam'ın esiri olan İsrail askeriyim. Umarım İsrail Devleti, bizi geri almak için hala çalışıyordur. Her gün yeniden ölüyorum, yakın zamanda ailemin kollarında olacağıma dair bir umut hissediyorum" ifadeleri yer aldı.

Hamas’ın 2014'te esir alındığını duyurduğu İsrailli askerler hakkında ilk kez bilgi yayımlandı. Kassam Tugayları Başkomutan Yardımcısı da programda, İsrail'le bir esir takası anlaşması yapmak için ellerinde bazı pazarlık kartları olduğunu dile getirdi.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, yayınlanan ses kaydını manipülasyon olarak nitelendirdi.

Hamas ile İsrail’in Mısır aracılığıyla Ekim 2011'de yaptığı esir takası anlaşması çerçevesinde, bir İsrail askeri (Gilad Şalit) karşılığında hapishanelerdeki 1027 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği operasyon sırasında ise ikisi asker dört İsraillinin esir alındığını açıklamıştı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün